3. NL SJEVER Rudar boljom igrom i pobjedom do nova tri boda u srazu s Podravinom

RUDAR – PODRAVINA 2:0(2:0)

Rudar je u 21. kolu 3. Nogometne lige Sjever na svom igralištu dočekao ekipu Podravine, gdje je slovio kao apsolutni favorit što je i svakako opravdao te boljom igrom došao do pobjede od 2:0 i nova tri boda što ga je još više udaljilo od prvog pratioca u borbi za drugu poziciju ekipe Pitomače.


Rudar je cijelu utakmicu bio taj koji je diktirao tempo i nametnuo svoj način igre s većim posjedom lopte te je lijepim kombinacijama u opasno ugrožavao gostujućeg vratara.
Gosti dosta inferiorni osim jednog manjeg dijela u drugom poluvremenu, ali bez nekih izrazitijih prigoda pred vratima Kodbe.
Rudar do vodstva od 1:0 dolazi u 17. minuti kada lijep ubačaj iz slobodnog udarca Luke Liklina na prvu stativu koristi Evald Vinko i mirno posprema loptu u mrežu nemoćnog Kečaka.
Nakon toga ima Rudar još nekoliko lijepih prigoda za zgoditak, ali Petar Ratajec i Patrik Nedeljko kao i Silvio Radiković nisu najprecizniji.
Ipak tu svoju terensku nadmoć Rudar koristi u 36. minuti kada je Patrik Nedeljko izborio već jednu na oko izgubljenu loptu kaznenom prostoru gostiju, a s leđa ga neoprezno ruši gostujući vratar Kečak te sudac Karlo Rupčić opravdano pokazuje na kazneni udarac.
Siguran realizator kaznenog udarca za vodstvo Rudara od 2:0 bio je Silvio Radiković. Tim rezultatom odlazi se na zasluženi odmor.

I u drugom dijelu utakmice Rudar je bolja ekipa koja stvara prigode no bez potrebne realizacije. Svakako najbliže vodstvu od 3:0 bili su u 58. minuti kada Radiković nakon odlično izvedenog slobodnog udarca pogađa prečku. Gosti jedan kraći period u tom dijelu pokušavaju s nešto agresivnijom igrom doći do zgoditka, no Rudar mirnom i strpljivom čuva rezultat i koristi svaku prigodu za opasniju ugrozu gostujućeg gola.

Zaslužena i sigurna pobjeda Rudara te utakmica koja je omogućila treneru Damiru Lepenu Juraku da da više prigode i igračima koji manje nastupaju u tijeku prvenstva, pa recimo da je Rudar utakmicu završio sa svim juniorima koji su bili na klupi za rezerve
I u sljedećem 22. kolu Rudar je domaćin kada na Šuderki dočekuje ekipu Pitomače.
(tekst i foto: zr)