3. NL SJEVER Nakon slabe igre Rudar uvjerljivo poražen u Đurđevcu

GRANIČAR – RUDAR 3:0 (1:0)

Rudar već duže vrijeme tj. od zadnje jako dobro doigrane utakmice protiv Poleta pruža dosta slabije partije od onih na koje su navikli svoje navijače. Iako je u zadnje četiri utakmice bio neporažen dvije pobjede od 1:0 i dva neriješena rezultata  0:0 što je svakako s obzirom na prikazano u tim susretima dobar skor,ovoga puta loša igra dovela je do uvjerljivog 3:0  poraza protiv osrednje ekipe Graničara.

Prema prikazanom na terenu poraz je apsolutno zaslužen i  ako se želi  biti u samom vrhu ljestvice puno toga se u odnosu prema igri mora mijenjati.

Očito da je prijelomni moment ove utakmice bio rana ozljeda Frana Antolovića u 35. minuti i njegovog izlaska kola su krenula nizbrdo.

U 42. minuti utakmice domaći dolaze u vodstvo nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Rudara najbolje se snalazi trostruki domaći strijelac Anatoliy Snozyk za domaće vodstvo od 1:0, te se tim rezultatom odlazi na odmor.

U tom dijelu Rudar propušta dvije prigode i to preko K. Nedeljka u 13. minuti  i Ratajeca u 25. minuti.

U drugi dio Rudar ulazi puno agresivnije i pokušava doći do poravnanja no propušta prigodu u 60. minuti kada je zamalo prekratak K. Nedeljko.

U 62. minuti trener Lepen radi trostruku izmjenu, a u 68. minuti Rudar ponovo propušta šansu za  poravnanje kada Ivančić iz blizine pogađa stativu.

Pokušava Rudar doći do poravnanja no sve nade padaju u vodu kada jedan neoprezni start P. Nedeljka u 78. minuti  sudac Sabljić kažnjava kaznenim udarcem, a siguran realizator za 2:0 bio je Snozyk.

Konačan rezultat utakmice 3:0 postavlja svojim trećim zgoditkom Snozyk u 85. minuti  kada je ostavljen sam na nekih dvadesetak metara te odličnim udarcem svladava nemoćnog Kodbu.

Ovim porazom Rudar je pao na peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici, a u idućem 12. kolu u Murskom Središću igra se derbi s trećeplasiranom ekipom Varteksa.

Jesu li nešto naučili iz ovog poraza kako igrači tako i trener vidjet ćemo već na ovoj utakmici.

(tekst i foto:zr)