3. NL SJEVER FOTO Uvjerljiv poraz Rudara u Pitomači

PITOMAČA – RUDAR 4:0(0:0)

Nakon četiri pobjede i jednog neriješenog rezultata Rudar je doživio i prvi poraz u novoj prvenstvenoj sezoni i to od uvijek neugodne ekipe Pitomače.
S uvjerljivih 4:0 ispratila je ekipa Pitomače svoje goste iz Murskog Središća.
Što reći o samoj utakmici osima da je domaćin zasluženo došao do nove pobjede jer se već od samog početka vidjelo da je Rudar dosta sramežljivo ušao u samu utakmicu sa samo jednim isturenim napadačem i to Petrom Ratajecom, dok je preostali dio ekipe bio više orijentiran na obrambene zadatke.
No ni domaćin nije u prvom dijelu ozbiljnije ugrozio vrata Rudara osim dva pokušaja prvo u 12. minuti kada dva udarca završavaju u bloku i u 24. minuti iz gužve nakon izvedenog kornera.
Recimo da u tom dijelu Rudar nije uputio ni jedan ozbiljniji udarac prema golu domaćina.


U drugi dio utakmice puno bolje ulazi domaćin te već u 47. minuti dolazi do vodstva od 1:0 lijepim udarcem iskosa Mateja Babića koji nečuvan koristi ovu pruženu prigodu.
Već u 54. minuti domaćin koristi rupu u obrani Rudara i preko Akassoua povećava vodstvo na 2:0.
Za cijelo to vrijeme Rudar je pokušavao dugim loptama preko usamljenog Ratajeca ugroziti gol domaćina, ali bilo je iluzorno očekivati da će takav način igre donijeti rezultat.
Kada je još u 57. minuti zbog psovanja suca isključen Fran Janušić postalo je jasno da će rudar jako teško do povoljnog rezultata u Pitomači.
Nakon tri izvršene izmjene u Rudaru kada su ušli Radiković, Rihtarec i Ivančić živnula je malo igra Rudara, pa je tako tek u 68. Minuti Rudar uputio prvi udarac prema domaćim vratima, ali je udarac Borne Rihtarca završio daleko od domaćih vratiju.
Imao je u 79. minuti Rudar najbolju prigodu na utakmici preko Ivančića koji je sve učinio dobro , oslobodio se svojih pratitelja no njegov udarac završava iznad grede.
Domaćin na krilima povoljnog rezultata u zadnjim trenucima utakmice postiže još dva zgoditka preko Marka Matančića i to u 90. i 90+2 minuti za konačnih 4:0.
Ovim porazom Rudar je pao na peto mjesto prvenstvene ljestvice i sad bi svakako ovaj tjedan trebalo iskoristiti na vraćanje pozitivne atmosfere u ekipu jer očito da je poraz u Kupu protiv BSK-a dosta uzdrmao ekipu. Ono što još svakako moramo istaknuti da je Rudar u ovu utakmicu ušao bez dva standardna igrača Frana Antolovića i Davida Juraka, a to se dosta osjetilo na samoj igri.


U 7. kolu u nadolazećoj suboti Rudar na svom terenu dočekuje ekipu Međimurja i to je svakako prigoda za pokušaj iskupljenja nakon ova dva neugodna poraza.
(tekszt i foto: zr)