3. NL SJEVER FOTO Rudar u Kotoribi do četvrte uzastopne prvenstvene pobjede

GRANIČAR – RUDAR 3:4(1:1)
Na svoj račun došlo je danas na prvenstvenu utakmicu oko 300 gledatelja i to prvenstveno zbog tog jer su vidjeli sedam pogodaka, a i solidnu utakmicu iako na momente prenervoznu.
Rudar je zasluženo slavio u Kotoribi s 3:4, a po nama da nije bilo određenog opuštanja pred sam kraj utakmice moglo je biti i uvjerljivije.
Domaćini nervozni, s puno primjedbi na odluke glavnog suca, koji je tu njihovu nervozu i stalna prigovaranja mogao još drastičnije kazniti.
Prvi dio utakmice započeo je u laganoj dominaciji Rudara dok su se domaćini orijentirali na brze protuudare, međutim u tom dijelu utakmice Rudarova obrana djelovala je vrlo sigurno.
Prvu veću prigodu za Rudar propušta Ratajec u 20. minuti, no ubrzo nakon toga u 29. minuti srušen je s leđa od domaćeg vratara Kečaka pa sucu ove utakmice Rupčiću nije preostalo ništa drugo nego pokazati na bijelu točku. Žestoko su prosvjedovali domaći igrači na tu odluku glavnog suca koji je osim žutog kartona vrataru mogao podijeliti i još koju disciplinsku mjeru.
Siguran realizator kaznenog udarca bio je Silvio Radiković za vodstvo Rudara od 0:1.
Sedam minuta kasnije u 36. minuti domaćini poravnavaju na 1:1 zgoditkom Karla Mihokovića koji preciznim udarcem s nekih desetak metara šalje loptu u mrežu nemoćnog Kodbe.
Rezultatom 1:1 završava prvi dio utakmice iako su do njegovog kraja ekipe imale neke polušanse, ali bez nekog posebnog učinka.
Rudar u drugi dio ulazi s jednom izmjenom umjesto Ivančića ulazi Janušić i to se pokazalo jako dobro za ekipu Rudara. Fran Janušić unio živost u napad Rudara i već u 48. minuti odlično koristi lijep ubačaj Roginića s desne strane i dovodi Rudar u vodstvo od 1:2.


Deset minuta kasnije u 58. minuti još jedan lijep potez mladog Janušića, koji lijepo prima proigranu loptu na vrhu šesnaest metara i preciznim udarcem je šalje u malu mrežicu nemoćnog domaćeg vratara za povećanje vodstva Rudara od 1:3.
Nije tu stala ekipa Rudara u 61. minuti David Jurak postiže i četvrti zgoditak za Rudar i vodstvo od 1:4.
Na žalost tu je bio kraj Rudarove serije, jer došlo je do laganog opuštanja te domaćini smanjuju na 2:4 nakon što Vinko gubi loptu na dvadesetak metara, a domaćini smanjuju preko Filipa Štritara.
Još jedan zgoditak postižu domaćini u 89. minuti kada iz gužve loptu u vrata nemoćnog Kodbe šalje Hosono Kiyotaka za konačnih 3:4.
Lijepa četvrta uzastopna pobjeda Rudara za zadržavanje liderske pozicije iako su ovaj puta bili ti koji skoro iz „gotovog nisu napravili vjeresiju.“
Rudaru sada u petom kolu na svom igralištu slijedi veliki vječiti derbi s ekipom Poleta iz Svetog Martina na Muri koja je u ovom kolu bila bolja od Virovitice 4:2.

(tekst i foto: zr)