3. NL SJEVER FOTO Rudar rutinirano do pobjede u Kotoribi

GRANIČAR-RUDAR 0:3 (0:1)

Utakmicama 15. kola nastavljeno je natjecanje u 3. NL Sjever.
U međimurskom derbiju u Kotoribi sastali su se domaći Graničar i Rudar iz Murskog Središća.

Rudar koji je u ovoj utakmici slovio kao favorit sasvim je opravdao ta očekivanja te rutiniranom igrom došao do tri boda , pobjedom od 0:3.
Utakmica se odigrala po kišovitom vremenu i skliskom terenu te je obim ekipama trebalo dvadesetak minuta da se priviknu na takve uvjete za igru.
U tom vremenu domaćin je pokušao s dva dalekometna udarca Golenje ugroziti vrata gostujućeg vratara Kocijana no ovaj je bio siguran u intervencijama te nije dozvolio nikakvo iznenađenje.

Najbolju prigodu u tom periodu imao je Rudar, ali je odličan udarac glavom Radikovića još boljom intervencijom zaustavio domaći vratar Ramaj.
No pred sam kraj prvog dijela utakmice u 42. minuti Rudar dolazi do vodstva od 0:1 zgoditkom Davida Juraka nakon dobrog ubačaja s desne strane P. Nedeljka, koji taj ubačaj odmjerenim udarcem posprema u mrežu s nekih desetak metara.
Treba reći da je tom zgoditku prethodila lijepa akcija Rudara i velika prigoda za zgoditak, no udarac glavom Juraka nekako su uspjeli domaći igrači izbaciti u polje no u nastavku akciju dolazi do već opisanog zgoditka za Rudar i vodstva od 0:1.
Tim rezultatom otišlo se na odmor.
Dvadesetak minuta drugog dijela utakmice igralo se uglavnom na sredini terena s time da je Rudar ipak bio opasnija ekipa i stvorio nekoliko poluprigoda , dok domaćin nije bio previše opasan po vrata gostiju.
U 70. minuti Rudar povećava svoje vodstvo na 0:2. Aut u visini 16 metara izveo je Radiković, loptu je glavom na drugu stativu prebacio Ratajec, a Luka Liklin sačekao ju je na drugoj vratnici i lijepim udarcem pospremio je u mrežu.
Nedugo zatim u 78. minuti Petar Ratajec postavlja konačan rezultat utakmice od 0:3, kada dobro izveden korner Luke Liklina dobro odmjerenim udarcem glavom šalje u mrežu.

Do kraja utakmice domaći u 90. minuti propuštaju iskoristiti svoju jedinu pravu prigodu, a Rudar ne koristi i svoju zadnju prigodu preko Ratajeca malo iza toga.
Na kraju sigurna i zaslužena pobjeda Rudara, što ga i dalje ostavlja na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.
U idućem 16. kolu Rudar na Šuderki dočekuje ekipu Varteksa.

(tekst i foto: zr)