3. NL SJEVER 24. KOLO Međimurski derbi u Murskom Središću Rudar-Dinamo/D/

U subotu, 11. svibnja 2024. godine s početkom u 17,30 sati igra se 24. kolo 3.NL kolo Sjever u kojem nas opet očekuje jedan od zanimljivijih susreta jer u Murskom Središću igra se međimurski derbi između domaćeg Rudara i Dinama iz Domašinca.
Radi se o srazu druge i peto plasirane ekipe. Rudar koji kao domaćin slovi kao favorit i ima izvjesnu prednost nije baš bodovno oduševio u zadnja dva kola, pa će svakako u ovoj utakmici tražiti povratak na daljnje osvajanje troboda, dok je ispred Dinama još jedan težak susret nakon poraza u prošlom kolu od lidera Poleta na svom terenu.
Zadnji susret ovih dviju ekipa završio je pobjedom Rudara od 2:0.


Za Rudar u ovom kolu zbog akumuliranih žutih kartona ne može igrati Fran Antolović , dok kod gostiju neće biti Marka Žulića iz istog razloga.
Još jedna zanimljivost prati ovaj susret. Naime utakmicu će suditi kompletna ženska sudačka trojka u sastavu Ivana Martinčić, Marta Maslač te Ivana Majstorović, pa će tako Mursko Središće po prvi put u svojoj povijesti gledati suđenjem kompletne ženske sudačke trojke. Za svaku pohvalu povjerenicima suđenja.
Polet iz Svetog Martina na Muri vjerojatno će i ovaj vikenda nastaviti žetvu bodova jer u goste mu dolazi dosta slabašna ekipa Virovitice koja i dalje drži začelje ljestvice.
Graničar iz Kotoribe nakon pobjede u Koprivnici odlazi na još jedno gostovanje i to u Ludbreg kod Podravine te će na krilima prošlo nedjeljnog uspjeha pokušati doći do novih bodova.
Međimurje dočekuje ekipu Koprivnice i bilo bi velika šteta s obzirom na igre Koprivnice u zadnje vrijeme da ne upiše za sebe veoma važne bodove.
U preostalom petom susretu u ovom kolu sastaju se Pitomača i Varteks i bit će to direktna borba za treće mjesto na ljestvici.
(tekst i foto: zr)