3. NL SJEVER 18. kolo Očekuju nas dva međimurska derbija i jedan derbi kola Rudar-Pitomača

Ovaj vikend 30. ožujka 2024. na Veliku Subotu igra se 18. kolo 3. NL Sjever.
Svakako nas očekuju prave nogometne poslastice prije svega u Murskom Središću gdje drugoplasirani Rudar dočekuje trećeplasiranu ekipu Pitomače.
U utakmici odigranoj jesenas u Pitomači domaćin je bio bolji i uvjerljiv svladavši ekipu Rudara s visokih 5:2. Treba reći da je to bilo jedno od slabijih izdanja Rudara koje se vjerujemo ovaj put neće ponoviti , jer Rudar je momentalno u dobroj formi i u utakmicu ulazi s pobjedom iz prošlog kola kod ekipe Međimurja, dok je ekipa Pitomače remizirala na svom igralištu s ekipom Podravine iz Ludbrega.


U ekipu Rudara se nakon odrađenih kartona vraća Luka Liklin, no ovaj puta pravo nastupa nema Rudarov heroj iz prošlog kola Evald Vinko kao ni kapetan momčadi Benjamin Šardi, a još jednu utakmicu suspenzije ima i Silvio Radiković. Gosti u ovaj susret ulaze neokrznuti bez kažnjenih igrača.

Ljestvica nakon 17. kola


Dva međimurska derbija nas očekuju u ovom kolu.
U Svetom Martinu na Muri igra se utakmica između Poleta i Dinama iz Domašinca u kojoj je Polet favorit no sigurno da Dinamo traži svoju prigodu, a Polet je u ovom susretu bez svog kapetana i po nama najboljeg igrača Nikole Barata i mladog Luke Mezge.
Svakako očekuje nas zanimljiva utakmica.
Drugi međimurski derbi očekuje nas u Kotoribi gdje Graničar dočekuje ekipu Međimurja, koja ako želi do kakvog takvog povoljnog rezultata svakako mora zaboraviti onaj nesretni poraz u zadnjim sekundama protiv Rudara.
Ni Graničar baš ne stoji najbolje s formom jer i on u ovu utakmicu ulazi s porazom iz prošlog kola od Varteksa, tako da će obje ekipe ovaj susret pokušati iskoristiti za čim povoljniji rezultat i opravdanje kod svojih navijača pa bi ovo mogao biti prava nogometna poslastica.
U preostala dva susreta lige sastaju se Virovitica i Varteks te Podravina i Koprivnica.
Sve utakmice započinju u 15,30 sati.
(tekst i foto: zr)