3. HNL: U subotu na Šuderki veliki derbi između Rudara i Poleta

U prošlom kolu oba naša trećeligaša bili su uspješni Rudar je iznenadio u Bjelovaru, a Polet je pobijedio najvećeg rivala za prvo mjesto

U subotu slijedi međimurski derbi, Rudar na svojoj Šuderki ugošćuje Polet. Utakmica se igra od 13.30 sati.

– Mislim da smo zasluženo pobijedili jednu kvalitetnu ekipu s kojom ćemo se do kraja boriti za prvo mjesto. Ekipirali smo se i to je u zadnjim kolima došlo do izražaja. Nažalost tri žuta kartona skupio je Brezovec kojeg neće biti u lokalnom derbiju. Međutim imamo širinu na klupi pa ćemo ga nadomjestiti s drugim igračima, a derbi kao derbi, utakmica za sebe. Biti će puno ljudi, poseban naboj za jedne i druge igrače i tu nema veze pozicija na tablici. Cijenimo naše domaćine koji imaju dosta iskusnih igrača poput Slunjskog, Pintarića, Šoltića. Ja vjerujem u svoje igrače, igraćemo svoju igru i nadam se pobjedi. – rekao je trener Poleta Mario Kovačević.

Rudar je na gostovanju u Bjelovaru stigao do šeste prvenstvene pobjede.

U derbiju protiv Poleta trener Škvorc ne može računati na požutjelog Radikovića koji je u zadnje vrijeme jedan od boljih u momčadi.

– Manje više bili smo kompletni u Bjelovaru, a bili smo i konkretni, učinkoviti i to nam je donijelo pobjedu. Protiv Poleta sigurno neće igrati ozlijeđeni Pono Pintarić i Vinko, a upitni su Slunjski i Novak koji do sada nisu ni trenirali zbog ozljeda. Radiković je ušao u formu i šteta što nam ne može pomoći. Polet ne samo da je favorit u ovom derbiju, nego je i favorit prvenstva, po meni. Imaju najkvalitetnije igrače, široku klupu, najorganiziraniji su, gotovo profesionalna ekipa i mislim da će na kraju biti prvi. Međutim ne pobjeđuje uvijek favorit, više faktora će odlučiti jer je to utakmica posebnog naboja, a biti će i težak teren. Motivacije neće nedostajati ni jednima i drugima, a ja se nadam da ćemo ostati neporaženi. – kazao je trener Rudara Dražen Škvorc.

  1. HNL 13. kolo, subota16. studeni  13.30

Rudar – Polet, Virovitica – Podravac, Mladost – Varteks, Tehničar – Podravina, Papuk – Bjelovar, Graničar – Radnik Križevc

(Miljenko Dovečer, foto: Z. Rihtarec, arhiva)