3. HNL: Treneri Rudara i Poleta očekuju nove pobjede i nastavak pozitivnog niza

Nakon  dobre igre Rudara u Križevcima i treće pobjede u nizu (dvije u prvenstvu i jedna u kupu) želja je da se tako nastavi i dalje, a priliku za to imaju u subotu kada im na Šuderku dolazi Đurđevac.

Trener Škvorc zadovoljan je dosadašnjim dijelom prvenstva.

– Nakon uvodna dva poraza malo se uvukla apatija u ekipu. Međutim brzo smo se pribrali i nanizali dvije uzastopne pobjede u prvenstvu i jednu u kupu što je diglo momčad. U našem sastavu ima čak sedam igrača mlađih od 21 godine i sigurno da im treba vremena da se uklope u ekipu. U utakmicu protiv Đurđevca ulazimo bez kartoniranog Zadravca, ali se vraća pouzdani Leo Mesarić koji je odslužio kaznu neigranja. Neće nam biti lako, jer najteže su one utakmice gdje unaprijed upišeš bodove. Mi moramo u svakoj utakmici biti borbeni, ići 110 posto i ovaj susret će nam pokazati smjernicu kuda idemo. Vjerujem da ćemo biti pravi i upisati tri boda. – rekao je trener Dražen Škvorc.

Poletov iskusni strateg Kovačević, dobro je izbalansirao ekipu za slijedeća iskušenja koja ga čekaju. Na treće gostovanje u ovom prvenstvu odlaze u Križevce gdje ih dočekuje Tehničar iz Cvetkovca koji tamo igra domaće utakmice. Nakon uvodnog poraza od glavnog konkurenta za prvo mjesto Mladosti iz Ždralova, mladići Marija Kovačevića upisali su tri uzastopne pobjede i samo su na bod do vodeće Mladosti. Njihov subotnji domaćin već dugo godina ima istu ekipu koju svake godine pojačava s provjerenim igračima. Tako u ekipi Tehničara igraju i igrači koji imaju i prvoligaško iskustvo ( Lovrek, Sačer, Jambrušić ), a dugi niz godina vodi ih provjereni trener Roman Sović.

–  Zadovoljan sam bodovnim učinkom, ušli smo u pozitivnu seriju, igramo sve bolje i bolje. To je pokazala i ova utakmica protiv Virovitice gdje smo se raspucali. Dobro smo ekipirani, imamo i dosta mlađih igrača, tako da mogu rotirati. Još da se oporavi kapetan Barat biti ćemo još jači. Nažalost pouzdani Horvat mora duže vrijeme izbivati s terena.

Utakmica protiv Tehničara koji ima iskusnu ekipu punu provjerenih pojedinaca biti će istinski derbi. I mi i oni volimo se nadigravati, pa makar se igra na neutralnom terenu njima bi dao ulogu malog favorita.Dugo su zajedno i tri puta za redom bili su prvaci četvrte lige. Međutim mi imamo svoje adute i vjerujem da bodovi odlaze u Sveti Martin. – kazao je trener Poleta Mario Kovačević.

3 HNL Sjever   5. kolo   16 sati 

subota 21. rujan : Rudar – Graničar, Tehničar – Polet, Papuk – Radnik Križevci, Podravac – Bjelovar, Virovitica – Varteks, Mladost – Podravina

(tekst: Miljenko Dovečer, foto: zr, arhiva Muralista)