3. HNL Sjever: Virovitica opet kobna za Rudar na njegovom terenu

U 3. kolu Lige za ostanak Rudar je u srazu s ekipom Virovitice doživio i drugi poraz. Gosti iz Virovitice bili su bolji i nose zasluženo tri boda iz Murskog Središća pobjedom od 1:3.
Već u prvom dijelu utakmice gosti su došli do sigurnog vodstva od 0:2, a sve počelo već u 7. minuti kada dolazi u vodstvo od 0:1 zgoditkom Denisa Kovača. Nakon toga Rudar ne iskorištava nekoliko pogodnih poluprigoda, a gosti to koriste i u 40. minuti vode s 0:2 zgoditkom Krešimira Crvenke.
Bio je to i konačan rezultat prvog dijela utakmice.
U drugi dio Rudar ulazi puno ofenzivnije i već na početku Kevin Nedeljko promašuje veoma povoljnu prigodu, koja je mogla da je iskorištena sasvim promijeniti tijek utakmice.
I u nastavku Rudar je bolja ekipa no nažalost svoje prigode ne koristi, a gosti svoju dobru igru potvrđuju u 82. minuti kada preko Nikole Suvajca povećavaju vodstvo na 0:3 i tako rješavaju tijek ove utakmice.
Rudar ipak u sudačkoj nadoknadi (90+2) postiže počasni zgoditak, a strijelac je  Nino Patafta, svakako igrač u najboljoj formi u Rudaru u ovom nastavku natjecanja, za konačan rezultat od 1:3.
Rudar i sljedeću utakmicu igra na svom igralištu, a u goste mu 05. 06. dolazi ekipa Varteksa iz Varaždina, koja je u ovom kolu bila bolja od ekipe Bjelovara s 2:1.
3. HNL Sjever, igralište Šuderka, Mursko Središće , 3. kolo Liga za ostanak
NK „RUDAR“- ŽNK „VIROVITICA“ 1:3 (0:2)
Suci: Jasmin Horvat, Tomislav Hudika, Bruno Premužaj, Ivan Slunjski, delegat: Goran Lučić
Strijelci: 0:1 7′ Kovač, 0:2 40′ Crvenka, 0:3′ 82′ Suvajac, 1:3 90+2 Patafta
RUDAR: Rajf, Mesarić Lo.,(46′ A. Zadravec), Šardi, Vurušić, Nedeljko, Patafta, Ptiček, Zrna, Zeljko, Šupljika, Vinko(54′ Mesarić Le.) pričuve: Kovač, Le. Mesarić, A. Zadravec, Murković trener: Željko Domjanić
VIROVITICA: Marošević, Čičak, Vučemilović-Jurić, Mikičić(88′ Prister), Kovač(67′ Ivačić), Crvenka(82′ Puškarić), Suvajac, Duvnjak,Mrazović, Pipić(67′ Pelc),Horaček( 88′ Kvrgnjaš) pričuve: Pelc, Marković, Puškarić, Kvrgnjaš, Meszeš, Prister, Ivačić trener: Goran Bosilkovski

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)