3. HNL Sjever: Uvjerljivom pobjedom u gostima protiv Papuka Rudar na bod od sigurnog ostanka u ligi

S velika tri boda vraća se Rudar s gostovanja iz Orahovice, s bodovima koji bi morali značiti siguran ostanak u ligi. Kako smo i predvidjeli Papuk nije imao baš previše motiva u ovoj utakmici s obzirom na to da je već prije osigurao prvo mjesto u ligi za ostanak, dok je kod „lapornika“ postojala želja za rezultatom kako i ostankom u ligi.
Prvih 15. minuta domaćin je imao inicijativu imao i dvije lijepe prigode,čak ijednu stativu, no nakon toga Rudar preuzima laganu inicijativu te se sve do 27. minute igrala se ravnopravna utakmica bez nekih posebnih prigoda, a prvu izgledniju tada dolazi Evald Vinko no bez rezultata.
Ipak u 45. minuti Rudar dolazi do vodstva od 0:1, a strijelac je Ivan Cimerman te se tim rezultatom odlazi na odmor.
I u nastavak se ulazi ravnopravno no u 58. minuti dolazi do još jedne prigode za Rudar koju vješto koristi Kevin Nedeljko za povećavanje rezultata na 0:2.
U 71. minuti Rudar ima još jednu prigodu no udarac Evalda Vinka odlično brani domaći vratar. Konačni rezultat od 0:3 postavlja velika buduća nada Rudara mladi Ilija Liklin u 87. minuti
Ubrzo stiže i kraj utakmice i veliko slavlje Rudarovih igrača i navijača.Recimo još da je ovu utakmicu Rudar odigrao bez standardnog Lea Vurušića.
S obzirom na ovu pobjedu Rudaru je u posljednjoj utakmici protiv ekipe Varteksa dovoljan i bod za očuvanje statusa u ligi.
Trener Rudara Andrija Balajić rekao nam je da je zadovoljan rezultatom i igrom te da su igrači ispoštovali sav onaj dogovor koji imali, i izvršili sve zadatke pred njih postavljene. To što je domaćin odigrao utakmicu bez nekolicine igrača, s obzirom da u srijedu igra utakmicu finala Kupa protiv Suhopolja nikako ne umanjeje pobjedu Rudara, koja je u konačnici mogla biti i uvjerljivija.
Ono što posebno oduševljava je to da su ovi mladi igrači koji su svi ušli u igru zadovoljili i pokazali da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti, u idućoj sezoni. Ovim rezultatom za siguran ostanak u ligi dovoljan je bod protiv Varteksa , a eventualna pobjeda zagarantirala bi deveto mjesto u ligi.

(tekst: zr, foto: r. kodba, m. zobić)