3. HNL Sjever: U teškoj, tvrdoj utakmici Rudar poražen u Orahovici

PAPUK – RUDAR 2:0 (1:0)

Nakon dvije uzastopne pobjede Rudar taj dobar niz nije uspio nastaviti u Orahovici kod Papuka, poražen je  rezultatom 2:0.
Iako su igrači Rudara pružili solidan otpor domaćinu, ipak se osjetilo neigranje dvojih važnih veznjaka Nevena Hlišća i Arpada Vaša te napadača Roberta Skolibera.
Domaćini su poveli vrlo rano već u 2. minuti nakon kornera, kada za 1:0 zabija Marin Vratković. Domaćin još petnaest minuta ima inicijativu i posjed, ali bez opasnih prigoda. Zatim Rudar polako dolazi do igre i u najmanju ruku je ravnopravan u zaista veoma tvrdoj, teškoj utakmici bet previše prigoda.
Ono za čim Rudar može žaliti u tom periodu igre su tri lijepe prigode Ivana Cimermana od kojih jedna završava pored stative, jednu brani domaći vratar, a treća završava na stativi.
Drugi dio praktički bez nekih prigoda, a jednu od rijetkih koriste domaćini koji nakon jedne presječene oduzete lopte na svojoj polovini izvode brzi kontranapad i u 75. minuti zgoditkom Benjamina Dijanešića zabijaju za konačnih 2:0.
Po jedan zgoditak u svakom poluvremenu bio je dovoljan domaćinima za pobjedu od 2:0. Tako nažalost Rudar ni u šestoj gostujućoj utakmici nije uspio doći do bodova.
Trener Andrija Balajić žali za izgubljenim bodovima i veli da kao da su im gostovanja ukleta, jednostavno ne mogu do zgoditka ni do bodova, ali igrom je zadovoljan kao i odnosom igrača te se nada novim bodovima u nadolazećim domaćim utakmicama.


U daljnjem natjecanju Rudar je domaćin u sljedeća dva kola, a kako na svojoj Šuderki ima stopostotni učinak možemo se nadati nastavku tog niza.
Nakon ovog poraza Rudar je prepusti svoju petu poziciju Papuka s istim brojem bodova (15), ali slabijom razlikom golova.
(Tekst: zr, foto: Dušan Kodba)