3. HNL Sjever: U subotu 25.3. na Šuderki veliki susjedski derbi između Rudara i Poleta

U subotu 25.03.2023. godine u Murskom Središću na igralištu Šuderka  u 17. kolu 3. HNL Sjever igra se vječiti susjedski derbi između NK „Rudar“ i  NK „Polet“ iz Svetog Martina na Muri.

Već po tradiciji bez obzira na momentalni plasman uvijek su ti derbiji pobuđivali veliku pažnju i uvijek smo gledali dobar i kvalitetan nogomet s dosta zgoditaka. Nema nikakvog razloga da to ne bude i ovoga puta, a još više razloga za to daje nam i momentalni plasman ekipa i vrlo dobra forma obiju ekipa pokazana u zadnjim kolima.

Obje ekipe nalaze se u gornjem dijelu ljestvice i obje ulaze u daljnje natjecanje u Ligi za prvaka, tako da ih ovog proljeća svakako očekuje još jedan međusobni susret. Polet je momentalno lider na prvenstvenoj ljestvici s osvojenih 39 bodova dok je Rudar s 26 bodova na petom mjestu.

Jesenski duel ovih ekipa u Svetom Martinu završio je uvjerljivom pobjedom domaćina od 3:0 zgodicima Glavice(2) i Jurinića, no tada su Rudarovci imali velike primjedbe na suđenje suca Anića.

Obje ekipe u susret ulaze u kompletnim sastavima bez kartoniranih igrača.

Kako nam je došlo proljeće i lijepo vrijeme nadajmo se daće takvo biti i u subotu jer susreti ova dva kluba uvijek su bili dobro posjećeni pa će tako biti vjerojatno i ovoga puta. Jedina je šteta što tribina na Rudaru je još izvan upotrebe  pa da uz kvalitetan nogomet kakav očekujemo prisustvujemo otvorenju ovog prekrasnog objekta u ovom derbiju.

Utakmica se igra u 15,00 sati i odvojite svojih dva sata subotnjeg vremena dođite na Šuderku i uživajte u nogometu dva susjedna sportska rivala i prijatelja.

(tekst:zr, foto: arhiva Muralista, Tin Tomanić, zr)