3. HNL Sjever: U ravnopravnoj utakmici Rudar nažalost poražen u Virovitici

VIROVITICA – RUDAR 2:1(1:0)

Vrlo važnu utakmicu u borbi za ostanak u ligi igrao je Rudar u 18.kolu 3.HNL u Virovitici. Nažalost “laporniki” nisu uspjeli ostvariti svoj cilj te se s gostovanja vratiti neporaženi.
Prema riječima delegat u ravnopravnoj utakmici na kraju ipak je rezultat realan te zaslužena pobjeda domaćina od 2:1.
Nije bilo previše prigoda na samoj utakmici u koju su domaćini ušli malo agilnije te u su u 15. i 20.minuti imali dvije poluprigode, a u 30. minuti vratar Rudara Niko Kodba skida opasan udarac domaćina.
Ipak u 34. minuti domaćini dolaze u vodstvo od 1:0, a strijelac zgoditka za domaće je bio Petrinić.
Rudar je u 41. minuti prvi put ozbiljnije ugrozio domaći gol, no bez uspjeha, tako da se rezultatom od 1:0 otišlo na odmor.
Dosta dekoncentrirano Rudar ulazi u drugi dio utakmice što koriste domaćini u 46. minuti koristi Petrinić koji zabija svoj drugi zgoditak za domaće vodstvo od 2:0.
Igra se do 70. minute dosta ravnopravno na sredini terena, a tada Rudar upućuje svoj prvi udarac u okvir gola.
U 75. minuti Rudar ima šansu za smanjenje rezultata, no domaći vratar je na visini zadatka.
Domaći uzvraćaju svojom prigodom u 76. minuti no lopta završava na gredi.
U 83. minuti utakmice Evald Vinko ipak uspijeva smanjiti rezultat na 2:1 i tako vratiti tračak nade, no nažalost do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.
Ovom pobjedom se ekipa Virovitice apsolutno vratila u borbu za ostanak te za rudarom zaostaje dva, a za ekipom Podravca jedan bod.
Idući vikend 26.03. Rudar je domaćin ekipi Koprivnice također takmacu u borbi za ostanak i to je lijepa prigoda za osvajanje nova tri boda i odmak od direktnog konkurenta.

(teks: zr, foto: Romeo Kodba)