3. HNL Sjever: U posljednjem jesenskom 14. kolu prvenstva Rudar gostuje u Koprivnici, Polet i Dinamo /D/  domaćini

Ovog vikenda 19.11. 2022. godine(subota) igra se posljednje 14. kolo 3. HNL Sjever s početkom utakmica u 13,30 sati.

Naši međimurski ligaši u njega ulaze s odličnih pozicija na prvenstvenoj ljestvici. Polet iz Svetog Martina nalazi se na prvoj, liderskoj poziciji, Dinamo Domašinec na trećem je mjestu, a Rudar na vrlo dobrom petom mjestu. To nam govori da su sva tri kluba odigrala dobru jesensku polusezonu koju mogu  s utakmicama u zadnjem kolu još potvrditi.

Rudar iz Murskog Središća  nakon dvije domaće utakmice odlazi na gostovanje kod ekipe Koprivnice od koje je u prvom susretu bio bolji rezultatom 4:3 u pravoj  nogometnoj golijadi. Ta utakmica odigrana je po vrlo teškim uvjetima, blatnjavom i mokrom terenu, a igrači Rudara do pobjede su došli zahvaljujući velikoj borbenosti i i velikom zalaganju.

Istu stvar trebali bi ponoviti i sada u Koprivnici žele li doći do povoljnog rezultata jer ekipa Koprivnice koja  je za sada na nezahvalnom posljednjem mjestu sve je samo ne loša ekipa. Dobar rezultat u Koprivnici potvrdio bi dobro odigranu jesen na svom igralištu, a došlo bi se i do prvih bodova na gostovanju.

Polet iz Svetog Martina na Muri apsolutni je favorit u srazu s ekipom Virovitice te bi sve drugo osim uvjerljive pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Nova tri boda donijela bi naslov jesenskog prvaka Poletu te vjerujemo da tu prigodu neće ispustiti.

U Domašincu se igra derbi kola, susjeda na ljestvici, između domaćeg Dinama i Varteksa iz Varaždina. Radi se o dosta neizvjesnoj utakmici pošto su oba takmaca jesen odigrala u vrlo dobroj formi što govori i plasman na ljestvici, te možemo očekivati vrlo lijepu i napetu utakmicu.

(tekst: zr, foto: zr)