3. HNL Sjever: U četiri odigrana kola Rudar doživio i treći poraz na gostovanju

RADNIK – RUDAR 3:0(1:0)

U četvrtom kolu 3. HNL Sjever Rudar je na trećem gostovanju doživio i treći poraz. Za sad jedini bodovi ostaju iz domaće utakmice s ekipom Papuka iz Orahovice.
Znalo se je da će gostovanje kod ekipe Radnika iz Križevaca biti teško, da je domaćin jedan od glavnih kandidata za prvaka, a to se i obistinilo Rudar je doživio uvjerljiv poraz od 3:0.
Sama utakmica započela je inicijativom domaćina kada domaćin dolazi i do lijepe prigode no udarac glavom domaćeg igrača odlazi iznad prečke Rudarovog vratara Kodbe.
Pitanje je kakvim tijekom bi krenula utakmica da u 18. minuti Davor Mikulić nije promašio čisti zicer, uputivši loptu s nekih pet, šest metar od nikoga ometan kraj vratiju.
Nakon toga Rudar ima posjed, domaćin čeka kontru, no što znači posjed kada nema previše konkretnosti prema vratima domaćina.

U 37. minuti domaćin dolazi u vodstvo od 1:0 nakon udarca iz kuta, glavom pogađa Sandi Kovač.
Do kraja poluvremena nije više bilo prigoda te poluvrijeme završava zasluženim vodstvom domaćina od 1:0.
Na početku drugog dijela domaćin opet prepušta loptu gostima i čeka svoj trenutak u kontri što i uspijeva u 52. minuti i povećava vodstvo na 2:0 zgoditkom Gabriela.
Do kraja se igra takoreći prijateljska utakmica, ali i u takvom odnosu domaćini postižu još jedan zgoditak u 88. minuti za konačnih 3:0. Strijelac je bio Šimun Šabijan.

Rudar nema za čime žaliti jer jednostavno nisu bili dovoljno dobri za nešto više od poraza. Ono što fali ovom Rudaru je svakako ta okomitost prema golu, igrač koji može biti pravi realizator, no da ga i imaš za njega moraš prigode i pripremiti.
Jer cijelu utakmicu imati jedan pravi pokušaj prema vratima, a i to ne iskoristiti, zaista je premalo.
Trener Andrija Balajić također je konstatirao da ima premalo konkretnih situacija prema protivničkim vratima i kad imamo inicijativu i posjed nije to dovoljno agresivni i okomito, a na klupi imamo još uvijek mlad i neiskusne igrače koji ne mogu još uvijek napraviti tu prevagu kod ulaska u igru. Treba još malo strpljenja s njima.
Sad Rudaru dolazi u sljedećem 5. kolu ekipa Koprivnice s kojom bi na domaćem terenu trebali doći do bodova.

(tekst: zr, foto: Romeo Kodba)