3. HNL Sjever: U 19. kolu očekuju nas dva derbija Rudar dočekuje Koprivnicu, Međimurje Mladost iz Ždralova, a Polet putuje u Orahovicu

U 19. kolu 3. HNL Rudar očekuje vatreni derbi protiv ekipe Koprivnice. Nakon poraza u Virovitici ovo je druga meč lopta za Rudarovce s direktnim kandidatima za ispadanje Radi se o direktnim takmacima u borbi za ostanak koji su ujedno i susjedi na ljestvici dijeleći 9. i 10. mjesto s istim brojem bodova 13 s time da ekipa Koprivnice ima bolju razliku zgoditak.
Puno truda i angažmana morat će uložiti „lapornika“ kako bi došli do ova tri veoma bitna boda, koja bi značila odmak od Koprivnice.
Rudar nažalost u ovoj utakmici ne može računati na veoma važnu polugu u srednjem redu Arpada Vaša.
Sigurno da će igrači Rudara uložiti sve svoje znanje i svu svoju energije kako bi došli do pobjede.
Utakmica se igra u subotu 26. 03. u 15,30 sati na igralištu Šuderka u Murskom Središću.

Polet iz Svetog Martina na Muri gostuje kod vrlo nezgodne ekipe Papuka iz Orahovice, te je potreban oprez jer radi se o ekipi koja može biti „nagazna mina“ za svaku ekipu bez obzira na stanje na ljestvici.
Pobjeda Poleta, nakon dobivenog derbija protiv ekipe Radnika iz Križevaca, mogla bi se pokazati izuzetno bitna jer drugoplasirana ekipa Mladosti iz Ždralova gostuje kod Međimurja, te bi u slučaju njezina poraza Polet povećao svoju prednost na pet bodova.

U Čakovcu se također igra derbi gornjeg dijela ljestvice gdje Međimurje nakon pobjede nad čvrstom ekipom Papuka očekuje drugoplasiranu ekipu Mladosti iz Ždralova koja u stopu prati ekipu Poleta u borbi za sam vrh.
Lijepo bi bilo kada bi Međimurje u dva domaća susreta uzelo svih 6 bodova i tako zadržalo priključak u borbi za sam vrh.

(tekst i foto: zr)