3. HNL Sjever: Tužan oproštaj Rudara od ovogodišnje sezone na svom igralištu, od aktivnog igranja oprostili se Mario Rajf i Matija Zadravec

Sva je sreća što se tiče NK „Rudar“ da je do kraja natjecanja u 3. HNL ligi ostalo još samo jedno kolo, a status trećeligaša već je davno osiguran. Očito je da u ekipi više nema ni želje ni žara za natjecanjem pa je upitno kako bi sve to dalje izgledalo da natjecanje dalje traje.
I u utakmici s ekipom Varteksa vidjelo se baš ono što smo gore prije napomenuli, dok za goste vrijedi sasvim suprotno i iz Murskog Središća nose uvjerljivu pobjedu i zaslužena tri boda. Očito će trebati na kraju prvenstva napraviti velike korake kako bi se opet stvorila ekipa koju smo toliko voljeli gledati.


O samoj utakmici nećemo puno recimo samo da su gosti zasluženo pobijedili golovima Novka (2), Kesse i Kukeca, dok je počasni zgoditak za Rudar postigao Kevin Nedeljko.


Šteta što je današnja utakmica završila na tako tužan način te će dvojici dugogodišnjih igrača dugogodišnjem vrataru i kapetanu Mariju Rajfu kao i Matiji Zadravcu koji svakako spada u red onih koji su za Rudar dali sve, te su u zeleno-crnoj boji odigrali bezbroj utakmica i dali pregršt blistavih partija današnji oproštaj od „lapornika“ sigurno ostati u tužnom sjećanju.
No bez obzira na današnji rezultat velika, velika HVALA, Mariju i Matiji za sve one lijepe trenutke koje su nam pružali na našoj zelenoj Šuderki od pionirskih pa do ovih seniorskih trenutaka.

U ime kluba, navijača, kao i suigrača od njih su se oprostili predsjednik kluba Damir Cilar, dopredsjednik Miljenko Zobić te sportski direktor kluba Smiljan Liklin.


Rudaru je do kraja natjecanja ostala z odigrati još jedna utakmica i to iduće subote kada odlaze u goste ekipi Podravca iz Virja.
3. HNL Sjever, Mursko Središće Igralište Šuderka, Liga za ostanak 4. kolo
RUDAR : VARTEKS 1:4(1:2)
Suci: Matija Presečan, Ivan Huđ, Mario Brunec, Tomislav Hlevnjak delegat: Ivan Bračko
Strijelci: 0:1 7′ Novko 1:1, 9′ Nedeljko, 1:2 35′ Kesse, 1:3 58′ Novko, 1:4 63′ Kukec
RUDAR: Rajf, Lo. Mesarić(46′ Vurušić 63′ Škvorc), Le. Mesarić, A.Zadravec, Nedeljko, Patafta, M. Zadravec, Ptiček, Zeljko, Šupljika pričuve: Kovač, Škvorc, Vurušić, Murković, Skoliber trener: Željko Domjanić
VARTEKS: Jovan, Kudumija, Režić, Radić, Kesse, Lukan(63′ Keča), Malenović, Novko(63′ Nježić), Kukec, Benković(63′ Matučec), Jazbec pričuve: Keča, Matučec, Vajagić, Nježić, Vitković trener : Želimir Orehovec

(tekst:zr, foto: Vanja Žerjav, Damir Cilar)