3. HNL Sjever: Rudaru zasluženi bod na teškom gostovanju u Orahovici

Rudar se s teškog gostovanja u Orahovici vraća s osvojenim bodom. Naime ekipa Papuka je izrazito domaćinska ekipa i na njenom terenu se do bodova dolazi teško.
U utakmici s obostranim prigodama koje su svojim odličnim intervencijama sprječavali vratari obiju ekipa , neriješeni rezultat je najrealniji. Možda je domaćin imao koju šansu više , no Rudar je dobrom igrom i velikim zalaganjem apsolutno zaslužio bod.
Ekipa Rudara koja je u ovaj susret ušla bez M. Zadravca, Skolibera, Patafte, Vurušića, Radeka te nedovoljno oporavljenim Nedeljkom i Leom Mesarićem koji deset dana nije trenirao svakako je uložila maksimalan napor da dođe do boda. Zato ekipi i treneru sve pohvale i čestitke.
Treba istaknuti da je utakmica bila izrazito fer i korektna te sudac Dino Sabljić nije morao posezati za kaznenim mjerama.
Rudar još uvijek u ovom dijelu prvenstva nije osjetio slast pobjede(tri remija), ali već u srijedu 07. 04. u 17,00 sati u goste mu u zaostaloj utakmici 13. kola dolazi lider na prvenstvenoj ljestvici ekipa Mladosti iz Ždralova te se tu može pokušati doći do punog plijena.
Rudar je nakon ovog kola i dalje na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, te je i dalje s velikim izgledima za ulazak u play off za prvaka.
3. HNL Sjever , 17. kolo ,Orahovica Igralište Papuk 03.04.2021. godine
PAPUK -RUDAR 0:0 (0:0)
Suci: Dino Sabljić, Miro Hantak, Bruno Premužaj, Marijo Petrović delegat: Ivan Bračko
Gledatelji: –
PAPUK: Mahaček, Šantić, Mardešić, Čavić, Matoković(68′ Rukavina), Bušljeta, Podboj, Radinković(81′ Zdelar), Ninčević), Ma. Rukavina( 46′ Čavić), Vratković (68′ Majdenić) pričuve: Matoković, Marinić, Čes, Mi. Rukavina, Majdenić, Zdelar, Čavić trener: Martin Majdenić
RUDAR: Rajf, Škvorc, Lo. Mesarić( 75, Murković), Šardi, Le. Mesarić, Nedeljko(46′ A. Zadravec), Ptiček, Zeljko, Šupljika( 26′ Zrna), Vinko, Vaš pričuve: Kovač, A. Zadravec, Zrna, Murković trener: Dražen Škvorc

(tekst: zr, foto: Zdenka Žilavec)