3. HNL Sjever: Rudaru zaslužen bod u Koprivnici

Rudar je 8. kolu 3.HNL Sjever gostovao  u Koprivnici kod istoimene ekipe te je vrlo dobrom igrom osvojio  bod, a uz malo veću efikasnost moglo se doći i do prvog troboda. Usprkos tome veseli sve bolja igra, a recimo da je prvih 45 minuta bilo nešto najbolje što je Rudar ove jeseni prikazao. Ono što ne veseli je crveni karton Frana Antolovića koji se nakon dolaska iz Poleta odlično uklopio u ekipu Rudara te ozljeda Borne Belaja.
U samu utakmicu Rudar je krenuo odlično i kontrolirao cijeli tijek prvog dijela utakmice. Posjed lopte kao i same prigode te igra bili su na strani Rudara, a to ih je nagradilo i vodstvom u 27. minuti od 0:1 kada iz vrlo lijepe akcije u kojoj je sudjelovao cijeli napadački red Rudara, zgoditak postiže danas vrlo raspoloženi Arpad Vaš.


Moramo još reći da u tom prvom dijelu Rudar nije iskoristio i tri vrlo lijepe prigode kada je odlične udarce Radikovića, Škvorca i Vurušića zaustavio vrlo dobri domaći vratar Domović.
Da je kojim slučajem bilo koja prigoda bila iskorištena vjerujemo da bi se Rudar iz Koprivnice vratio sa sva tri boda.
Drugi dio utakmice Rudar nije započeo dobro, zapravo možemo reći da je domaćin stisnuo Rudar na njegovu polovicu, a kod igrača Rudara nije se osjećala ona energija i želja kao u prvom dijelu.
To koriste domaćini i već 47. minuti Nino Brcković ostaje sam na drugoj stativi i volej udarcem posprema loptu u suprotni kut gola Nike Kodbe. Ne možemo se oteti dojmu da je kod ovog zgoditka kompletna obrana Rudara mogla reagirati puno bolje.
U tih prvih petnaestak minuta drugog dijela domaćini su bolji i agresivniji, ali bez nekih posebnih izrazitih prigoda. Rudar polako uspostavlja ravnotežu na igralištu, a tada ga u 60. minuti pogađa još jedna nevolja kada je zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti Fran Antolović. Da nevolja nikad ne dolazi sam dokaz je i to da se u 67. minuti teže ozlijedio Borna Belaj te je zbog te ozljede morao napustiti igru.
Bez obzira na igrača manje Rudar se dobro nosio s domaćom ekipom koja nije uspijevala probiti vrlo dobar blok Rudara, a ovaj je vrlo opasnim kontrama ugrožavao domaća vrata. Tako je u 89. minuti Vurušić imao prigodu zaključiti utakmicu, no njegov udarac, kada sam izbija pred domaćeg vratara odlazi pored vratiju.
Zadnju prigodu na utakmicu imaju domaćini, no njihov udarac iz blizine zaustavlja greda, tako da utakmica završava s konačnih 1:1.

Rudar je u iduća dva nadolazeća kola domaćin, a dočekuje vrlo dva teška protivnika i to prvo u 9. kolu ekipu Mladosti iz Ždralova, a u 10. kolu ekipu Bjelovara.
TREĆA HNL Sjever 21/22, Koprivnica, Gradski stadion „Ivan Kušek Apaš“, 8. kolo, 09. 10.2021.godine
KOPRIVNICA-RUDAR 1:1(0:1)
Suci: Nino Šimatović, Marin Ćosić, Matea Loparac delegat: Robert Remar
Strijelci: 0:1 27′ Vaš, 1:1 47′ Brcković
CK: Fran Antolović 60. minuta
KOPRIVNICA: Domović, Emečić, Martinčić(46′ Harambaša), Sabol, Radotović(79′ Azenić), Matoničkin, Suvajac, Tumpić, Harači(88′ Korenika), Brcković(79′ Aralica),Lončar(46′ Ježić) pričuve: Vrhovec, Azenić, Tucaković, Harambaša, Korenika, Ježić, Aralica trener; Ivan Vrban
RUDAR: Kodba, Antolović, Vinko, Belaj(67′ Zrna),Vurušić, Škvorc, K. Nedeljko(85′ Mesarić), Radiković, P. Nedeljko(53′ Koščak), Zeljko, Vaš pričuve: Srpak, Mesarić, Mikulić, Koščak, Petković, Liklin, Zrna trener: Andrija Balajić
(tekst i foto: ZR)