3. HNL Sjever: Rudaru vrijedni bodovi protiv Podravca iz Virja

U jednoj od najvažnijih utakmica ovog prvenstva Rudar je na svom terenu bio bolji od ekipe Podravca te izvojevao pobjedu od 3:1.
Već od samog početka utakmice vidjelo se da su igrači Rudara krenuli odlučno u utakmicu puni želje za ostvarivanjem veoma važna tri boda.
I takva igra je bila nagrađena u 22. minuti, kada je nakon izvedenog udarca s ugla lopta izbijena od igrača Podravca dolazi do Evalda Vinka koji s njom ulazi u kazneni prostor i odmjerenim udarcem dovodi Rudar u zasluženo vodstvo od 1:0.


I dalje Rudarovci imaju inicijativu, a gosti brzim protunapadima pokušavaju doći do izgledne prigode za gol. U jednoj takvoj brzoj kontri u 36. minuti Šardi čini nesmotreni prekršaj na igraču Podravca, a gostujući igrač Tomislav Pleić upućuje više centaršut nego udarac prema vratima mladog Srpaka, no lopta na iznenađenje sviju završava u mreži za poravnanje rezultata na 1:1.
Tim rezultatom završava prvi dio utakmice i slobodno možemo reći da je ekipa Rudara zaslužila puno više u tom dijelu utakmice.
U drugi dio utakmice „laporniki“ su ušli još žešće pa je tako jedno vrijeme trajala prava kanonada udarac prema gostujućem vrataru Ramaju, a i greda se tresla u dva navrata nakon udaraca Vinka i Šardija.
Iz jedne takve akcije Rudar i dolazi u vodstvo od 2:1, kada u 68. minuti nakon nekoliko uzastopnih udaraca prema golu gostiju , lopta dolazi do Vinka po nama prvog imena utakmice, iako svim igračima treba odati priznanje za prezentirano, koji je volej udarcem posprema u mrežu.
Imao je u tom periodu i Podravac jednu prigodu za postizanje, no nakon odlične intervencije mladog vratara Antonia Srpaka mreža se nije zatresla.
Konačnu potvrdu osvajanja veoma važna tri boda za Rudar potvrđuje Kevin Nedeljko u 70. minuti utakmice, koji koristi veliku pogrešku gostujućeg vratara i glavom šalje loptu u mrežu za 3:1.
Ovom pobjedom Rudar je napustio mjesto „fenjeraša“ na prvenstvenoj ljestvici i sada je u lijepoj prigodi da se spasi ispadanja iz lige.


Trener Andrija Balajić bio je veoma zadovoljan igrom svoje ekipe kao i odnosom i angažmanom jer su igrači ispunili sve obveze koje je postavio pred njih uoči same utakmice.
Do kraja prvenstva ostala su još dva kola u kojima Rudar sljedeće kolo gostuje kod Papuka u Orahovici, a zatim im u goste dolazi ekipa Varteksa iz Varaždina.

(tekst i foto: zr)