3. HNL Sjever: Rudaru veoma važan bod u Virovitici

Vrlo tešku i zahtjevnu utakmicu imao je Rudar u 2. kolu Lige za ostanak u 3. HNL Sjever.

Naime gostovao je kod direktnog takmaca z ispadanje iz lige  ekipe Virovitice. Ono što je svakako zabrinjavalo je to jer u slučaju samog poraza ostale bi minimalne šanse za zadržavanje  trećeligaškog statusa.

No borbenom i solidnom igrom  „laporniki“ su ostali neporaženi odigravši 0:0 i tako uz pomoć nekih rezultata suparnika koji su im išli u korist dobili dosta veliku šansu za ostanak. Naime sada u preostalim utakmica ovise samo o sebi, a ne o rezultatima drugih što je i najveći dobitak  ovog rezultata. Inače prisustvovali smo dosta nervoznoj, ali treba istaknuti vrlo fer i korektnoj igri u kojoj ni jedna ekipa nje stvorile previše prigoda.

U prvom dijelu bez posebnih prigoda za obje ekipe, dok je u drugom dijelu domaćin imao jednu gredu, moramo reći dosta slučajno no lopta je ovaj puta bila na strani Rudara i nije ušla u mrežu već se odbila u polje.

U drugom dijelu Rudar je odigrao nekoliko zaista lijepih akcija punih kombinatorike, no uvijek je falila ona završna lopta tako da je domaća obrana raščistila te situacije.

Najbliže postizanju zgoditka u tom dijelu utakmice  bili su Rudarovci prvo u 64. minuti  kada vrlo opasan udarac Lea Vurušića s nekih šesnaest metara završava  nekih desetak centimetara kraj samih  „rašlji“ domaćeg vratara.

Još jednu lijepu prigodu imao je i Kevin Nedeljko u 87. minuti  kada se lijepim driblingom oslobodio prvo jednog, pa drugog domaćeg igrača te umjesto da tada puca po golu, ili pokuša proigrati nekog od svojih suigrača i ulazi u još jedan pokušaj driblinga koji ne uspijeva i  šansa propada. Bilo je to sve i čini nam se da domaćini moraju biti zadovoljniji ovim rezultatom jer vrlo lako se moglo dogoditi da sva tri boda otputuju u Mursko Središće.

Ono što je sada bitno za Rudar je to da svakako mora pobijediti svog idućeg suparnika  za njih vrlo neugodnu ekipu Podravca iz Virja koji im dolazi u goste u idućem kolu. Tom pobjedom bi se Rudaru širom otvorila vrata ostanku u ligi.

Još jednom ponavljamo poslije ovog rezultata, Rudar ostanak u ligi ima u svojim rukama, a pobjede i dobte igre jedino su rješenje za to.

(tekst i foto: zr)