3. HNL Sjever: Rudaru tri boda u srazu s ekipom Graničara iz Đurđevca

Na teškom i vodom natopljenom trenu Rudar je došao do vrijedne , ali teške pobjede nad ekipom Graničara iz Đurđevca od 4:3.

Rudar je u vodstvo od 1:0 došao u 15. minuti zgoditkom dana s trostrukog strijelca  Nine Patatfte.  Gosti se ne predaju i poravnavaju u 22. minuti na 1:1 golom Marina Palaića.

U 37. minuti golom Lea Vurušića Rudar dolazi do novog vodstva od 2:1 i tako potvrđuje svoju dominaciju na terenu.

No uporni gosti koriste svoju još jednu prigodu u 45. minuti te golom Ivana Nikšića poravnavaju na 2:2 , te se tim rezultatom odlazi na zasluženi odmor.

I u drugom dijelu Rudar je apsolutno dominantna ekipa s velikim posjedom lopte i to koristi te dolazi u vodstvo od 3:2 drugim zgoditkom Nine Patafte u 57. minuti.

U daljnjem tijeku utakmice Rudar dominira, a gosti iz treće svoje prigode u 64. minuti preko Nine Šehića poravnavaju na 3:3.

No Rudar u ovoj utakmici ima raspoloženog Ninu Pataftu koji svojim trećim zgoditkom u 70. minuti postavlja konačan rezultat ove zanimljive utakmice od 4:3 i Rudaru donosi zaslužena tri boda koja ga ostavljaju u utrci za prvo mjesto u Ligi za ostanak s ekipom Bjelovara čiji su gosti u idućem kolu.

RUDAR : GRANIČAR (Đurđevac) 4:3(2:2)

Suci: Filip Hirš, Bruno Premužaj, Jurica Šprem, Jasmin Horvat delegat: Željko Brnić

Strijelci: 1:0 15′ Patafta, 1:1 22′ Palaić, 2:1 37′ Vurušić, 2:2 45′ Nikšić. 3:2 57′ Patafta, 3:3 64′ Šehić, 4:3 70′ Patafta

Gledatelja:  –

RUDAR: Rajf, Lo. Mesarić(46′ Nedeljko), Šardi, Vurušić, A. Zadravec, Patafta, M. Zadravec, Ptiček, Šupljika, Vinko, Vaš pričuve: Kovač, Nedeljko, Zrna, Murković  trener:  Željko Domjanić

GRANIČAR: Stanešić, Kožar, Milošević(70′ Kopričanec), Žagi, Pelaić, Nikšić, Plazek(61′ Miklaušić), Brusač, Topolčić(41′ Levačić), Lenardić pričuve: Kopričanec, Miklaušić, Levačić trener: Vjekoslav Vučeta

(tekst: zr, foto: arhiva Muralista)