3. HNL Sjever: Rudar uvjerljivo poražen u Virovitici u prvoj utakmici novog prvenstva

VIROVITICA – RUDAR 3:0 (1:0) 

Uvjerljivim porazom u Virovitici od 3:0 započeo je Rudar novu prvenstvenu sezonu u 3. HNL Sjever.
Po kišovitom i dosta teškom terenu bolje se snašao domaćin i već u 5. minuti utakmice nakon greške obrane Rudara zgoditkom Karla Petranića dolazi u vodstvo od 1:0.
Nije to previše uzdrmalo igrače Rudara koji u nastavku utakmice imaju inicijativu i veći posjed lopte, no što to vrijedi kada nema previše konkretnih situacija prema golu domaćina.
Stvorio je Rudar i dvije poluprigode , ali bez konkretne realizacije.
Domaćin nakon početnog vodstva strpljiv i čeka svoju prigodu za brzi kontranapad te tako također dolazi do dvije manje šanse u prvom dijelu, no također bez rezultata.
Prvi dio završava zasluženim vodstvom domaćina od 1:0, jer na utakmici se broje zgodici, a ne dojam i posjed lopte.
Nadali su se malobrojni navijači Rudara da će drugi dio pripasti igračima Rudara no to se nije ostvarilo.
Rudar i dalje igra, dobro u sredini terena međutim nema okomitosti prema golu i nema konkretnih situacija u domaćem kaznenom prostoru.
Možda da je u 60. minuti kod rezultata 1:0 vrlo dobar udarac Vinka završio u mreži, a ne nekoliko centimetara pokraj vratiju, Rudar bi još imao neku prigodu za povoljan rezultat. Ovako domaćin s dvije brze kontre u 62. i  78. minuti zgodicima Davora Sinjakovića i Nikole Suvajca povećava vodstvo na 3:0 i mirno privodi utakmicu kraju, te dolazi do apsolutno zaslužene pobjede.
Recimo još samo to da je Rudar na ovoj utakmici igrao bez tri veoma bitna igrača i to Šardija, Belaja i Zeljka.
Rudar će pk svoju prigodu za upisivanje prvih bodova imati iduće subote kada mu u goste dolazi vrlo dobra ekipa Papuka iz Orahovice.
(tekst: zr, foto: Romeo Kodba)