3. HNL Sjever: Rudar uvjerljiv u srazu s ekipom Podravca iz Virja

RUDAR- PODRAVAC 3:0( 0:0)

U 7. kolu 3. HNL Sjever Rudar je na svom terenu svladao ekipu Podravca iz Virja s uvjerljivih 3:0.
Po teškom blatnjavom terenu vrlo dobru utakmicu odigrali su Rudar i gosti iz Virja. Prvi dio utakmice protekao je bez zgoditaka iako je Rudar imao inicijativu i posjed lopte, no nekih izrazitih prigoda za postizanje zgoditka nije bilo ni s jedne strane. Vidjeli smo nekoliko poluprigoda koje domaćin nije iskoristio, a gosti koji su se orijentirali uglavnom na obranu te su brzim protunapadima pokušavali ozbiljnije ugroziti gol Kodbe, no bez uspjeha.
Igrao je Rudar kombinatorno(koliko se po tom teškom terenu dalo) i agresivno no nedovoljno konkretno prema vratima gostiju.
Drugi dio pružio nam je nešto sasvim drugo. Domaćin puno konkretniji i efikasniji čemu u prilog idu i tri postignuta zgoditka.
U tome im je pomogao i gostujući igrač David Gilanj koji već u 48. minuti dobiva drugi žuti isključujući karton.


Vrlo brzo tu brojčanu nadmoć koristi Rudar te u 56. minuti zgoditkom Ivana Cimermana dolazi do vodstva od 1:0.


I nakon tog vodstva Rudar je nastavio polako lomiti otpor gostiju, koji su u tom periodu i imali neke šanse nakon brzih kontri no Kodba na vratima Rudara nije dozvolio nikakvo iznenađenje.
U zadnjih desetak minuta utakmice Rudar je rezultatski zatvara i to prvo u 83. minuti svoj drugi zgoditak postiže Ivan Cimerman za vodstvo od 2:0, da bi konačan rezultat od 3:0 u 88. minuti postavio udarcem glavom Fran Antolović.

Zadovoljan igrom i rezultatom nakon utakmice bio je domaći trener Andrija Balajić, jer kako veli u ovoj utakmici igrači su pokazali ono što im je u nekim utakmicama falilo, a to je želja, borbenost, agresiju i s takvim pristupom rezultat nije mogao izostati.
Podravac je po riječima domaćeg stratega vrlo dobra ekipa te nije bilo lako probiti taj njihov obrambeni dio igre no dečki su svojim htijenjem i borbenošću doći do rezultata. Ono što je još pohvalio u svojoj ekipi to je ovaj put bilo ispoštivanje dogovorenih zadataka, pa je i tako između ostalog postignut treći zgoditak.
U sljedećem 8. kolu Rudar očekuje derbi utakmica s Poletom iz Svetog Martina na Muri. Rudar do sada na gostovanjima nije bio uspješan , na četiri gostovanja doživio je četiri poraza bez postignutog zgoditka. No sigurno da u Rudaru nisu izvjesili bijelu zastavu, te se u Sveti Martin idu hrabro suprotstaviti ekipi Poleta. A derbi je derbi i nikad ne znaš što on rezultatski može donijeti.

(tekst i foto: zr)