3. HNL Sjever: Rudar unatoč dobroj igri protiv Varteksa, nije uspio doći do bodova

Ni u 5. kolu 3.HNL Sjever Rudar nije uspio doći do tri boda i prve prvenstvene pobjede. U ravnopravnoj utakmici s ekipom Varteksa iz Varaždina izgubili su s 0:1, a zahvaljujući svojoj neefikasnosti.
U borbenoj, ali vrlo fer utakmici bez mnogo prigoda pobijedila je spretnija i sretnija ekipa koja je jednu od svoje dvije zaista povoljne prigode uspjela iskoristiti.
Rudaru ostaje žal što ni jednu od tri vrlo pogodne prigode nije ni jednu uspio realizirati. I ta neefikasnost očito je najveći problem ekipe Rudara.
Varteks je imao prvi veliku prigodu već u 2. minuti utakmice, ali Leon Benko pogađa stativu. Imao je i Rudar svoje prigode u prvom dijelu međutim nedostajao je onaj zadnji pas kako bi došlo do realizacije i zgoditka. Bez golova je završio prvi dio utakmice.
I drugi dio utakmice protekao je u ravnopravnoj igri, a utakmicu je odlučio zgoditak koji postižu gosti u 51. minuti, a strijelac je bio Mauro Benko. Gosti imaju još jednu prigodu kada je gostujući igrač iz blizine pucao no mladi Kodba odličnom refleksnom reakcijom spašava gol Rudara.
Imao je Rudar nakon toga dvije lijepe prigode za poravnanje rezultata, naročito je u povoljnoj prigodi bio Luka Petrinec no u poziciji jedan na jedan nije uspio savladati gostujućeg vratara Kanižaja. I Arpad Vaš je imao prigodu za poravnanje rezultata no udarac s nekih desetak metara bio je preslab da bi se savladao vrlo dobri Kanižaj.
Na kraju gosti odlaze u Varaždin s osvojena tri boda iako bi po nama neriješeni rezultat bio najpošteniji. No nogomet se igra na golove i dok Rudar ne popravi taj segment igre teško može očekivati bodove.
Pitali smo domaćeg trenera Andriju Balajića što misli o današnjoj igri svoje ekipe, pa evo što nam je rekao:
Prije svega čestitam svojoj ekipi na borbenosti, htijenju i na današnjoj igri koja je pokazala da polako dolazimo do igre, a neefikasnost je ta koja nas danas koštala bodova. Da smo uspjeli postići zgoditak iz prigoda koje smo imali, vjerujem da bi rezultat bio u našu korist.
Čestitam ekipi Varteksa kao i treneru Orehovcu na njihovoj pobjedi, kao i na fer i korektnoj igri, a htio bih naglasiti i da sam zadovoljan suđenjem suca Hlevnjaka, što je nešto sasvim drugo nego je bilo u Martinu.
Mogu samo reći da i dalje treba vrijedno raditi i trenirati i uvjeren sam da će rezultati s ovim mladim igračima uskoro doći.
Sljedeću utakmicu Rudar igra iduće subote u Ludbregu s ekipom Podravine.
RUDAR- VARTEKS 0:1(0:0)
3. HNL Sjever, 5. Kolo, Mursko Središće, Igralište Šuderka
Suci: Tomislav Hlevnjak, Mario Brunec, Ivan Huđ, Marko Dergez
Delegat: Željko Rijetković
Strijelci: 0:1 51′ Mauro Benko
RUDAR: Kodba, Mesarić(32′ Vinko), Šardi, Vurušić, Škvorc, K. Nedeljko, Koščak, Radiković, P. Nedeljko(69′ Mikulić), Petrinec(90+2 Petković), Vaš pričuve: Srpak, Petković, Vinko, Liklin, Srpak trener: Andrija Balajić
VARTEKS: Kanižaj, Režić, Radić, Nježić, Novko(64′ Jazbec), L. Benko, Lukan, M. Benko, Benković(74′ Rožmanić), Tomašković, Kos pričuve: Jovan, Rožmanić, Levanić, Malarić, Jazbec, Pujić trener: Želimir Orehovec

(tekst i foto: zr)