3. HNL Sjever: Rudar se vraća s gostovanja u Bjelovaru bez bodova uz častan poraz od 3:1

BJELOVAR – RUDAR 3:1(3:1)
Bez previše ambicija otišao je Rudar na gostovanje u Bjelovar znajući da je ipak ekipa domaćina ovog trenutka jača od mlade ekipe Rudara. Još kad se vidjelo da na ovoj utakmici trener Balajić ne može računati na dvije važne karike u momčadi Vinka i K. Nedeljka, a mladi P. Nedeljko je već ozlijeđen od ranije, častan poraz je ono najviše na što se moglo računati.
Poletno su krenuli igrači u ovu fer i korektnu utakmicu za koju možemo reći da je apsolutno zasluženo pripala domaćinu.
Već u 4. minuti utakmice domaćin dolazi u vodstvo od 1:0 zgoditkom Maria Ljevara.
Rudar se ne predaje te u 9. minuti nakon odlično izvedenog udarca Arpada Vaša, najbolje na odbijenu loptu reagira Ivan Cimerman te udarcem glavom iz blizine poravnava rezultat na 1:1.


Nije se dugo čekalo na novo vodstvo domaćina. U 14. minuti utakmice Dean Radošević dovodi ponovo domaćine u vodstvo od 2:1.
Imao je nakon toga Rudar veliku prigodu za poravnanje no Leo Vurušić ne koristi poklon loptu domaćeg vratara za postizanje zgoditka.
No zato domaćin nema milosti te zgoditkom Nusmira Fajića povećava rezultat na 3:1 u 31. minuti.
S dvije odlične obrane mladi vratar Rudara Niko Kodba ne dozvoljava domaćinu da poveća svoje vodstvo.
Rudar je u tom periodu bio prisiljen na grčevitu obranu svog gola, a u 35. minuti domaćini ne koriste ni kazneni udarac jer udarac Nusmira Fajića odlazi visoko preko gola.


Rezultatom od 3:1 odlazi se na odmor, a bio je to i konačan rezultat utakmice, jer u drugom dijelu više zgoditaka nije bilo.
Rudaru prije play-offa ostaje još jedna utakmica i to na svom terenu iduće subote, protiv Podravca iz Virje i pobjedom u toj utakmici napravili bi veliki korak prema ostanku u ligi.

(tekst:  zr, foto: Romeo Kodba)