3. HNL Sjever: Rudar protiv Koprivnice na domaćem terenu očekuje bodove, Polet(SMnM) i Dinamo(D) gostuju u Virovitici i Varaždinu

Treća HNL Sjever stigla je već do 5. kola te se prvenstvena borba sve više zahuktava.
Od naših međimurskih trećeligaša samo je Rudar domaćin dok Polet i Dinamo gostuju.
Rudar koji ima u četiri kola jednu domaću pobjedu i tri poraza na gostovanjima na Šuderki u 5. kolu dočekuje ekipu Koprivnice koja je do sada uspjela osvojiti jedan bod i nalazi se na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice.
No nije to nešto na što bi se morao oslanjati Rudar koji je u dosadašnjem dijelu pokazao da mu efikasnost nije jača strana, a i obrana ne djeluje najčvršće. U prilog tome govori i loša gol razlika 1:8 u dosadašnjem dijelu prvenstva.
Sada im na njihov teren dolazi ekipa s kojom bi po svim pokazateljima morali odigrati jednu pravu prvenstvenu utakmicu s puno htijenja i agresivnosti, te tako nakon do sad jedine pobjede nad ekipom Papuka upisati nova tri boda.
Utakmica se igra u subotu 17.09.2022. na igralištu Šuderka s početkom u 16,30 sati.
Polet iz Svetog Martina na Muri nakon četiri kola ima 8 bodova s dvije pobjede i dva remija nalazi se na drugom mjestu i u ovom kolu odlazi na gostovanje u Viroviticu protiv istoimene ekipe.
Virovitica koja je ostala u ligi prošle sezone zahvaljujući tome što nitko nije ispadao(malo čudno no tako se sve razvilo), sada je već ima dvije pobjede te će vjerojatno i Poletu pokušati pružiti jak otpor. No svejedno po nama je Polet apsolutni favorit za osvajanje novih bodova.
Treće mjesto nakon četiri odigrana kola i osvojenih 8 bodova svakako je lijep ulazak u prvenstvo za novajliju u ligi Dinamo iz Domašinca. U ovom 5. kolu pak su gosti kod ekipe Varteksa u Varaždinu, koja nakon prva dva poraza na početku lige s dvije uzastopne pobjede polako hvata zamah t, te će sigurno na svom igralištu tražiti i treću pobjedu za redom.
Obje ove utakmice također se igraju u subotu 17.09. 2022. u 16,30 sati.

(tekst i foto: zr)