3. HNL Sjever: Rudar poražen u Ždralovima

Rudar je utakmicu 20. kola 3. HNL lige odigrao u Ždralovima gdje je pod teškim uvjetima za igru od Mladosti poražen s 3:0.
Prvi dio utakmice Rudar je odigrao solidno i nije domaćinima dozvolio stvaranje nekih izrazitih prigoda. Na vrijeme su Rudarovi igrači ulazili u blok te Mladost, iako je imala veći posjed lopte, nije ostvarila željeni rezultat. Prvi dio utakmice završen je bez zgoditaka, te se i očekivalo da će Mladost uprijeti sve snage da dođe do pobjede.
Snažno su domaćini krenuli u drugi dio utakmice te se taj drugi dio praktički igrao na jedan gol i to Rudarov.
Bilo je i prigoda za domaćina tako su u 47. minuti tražili kazneni udarac, no sudac Slunjski procijenio je to kao simuliranje te je domaćem igraču dao zasluženi žuti karton.
U 48. minuti domaćini postižu zgoditak no na intervenciju pomoćnog suca on je poništen zbog zaleđa. 66. minuta donosi domaćinima novu prigodu no udarac odlazi pored gola.
Odličnom obranom u 69. minuti Kodba sprečava domaće vodstvo. Izdržala je Rudarova obrana sve te napade domaćina sve do 81. minute kada jedan ubačaj s lijeve strane na drugu vratnicu Rudara nitko ne sprečava te domaći igrač Abramović glavom postiže zgoditak za zasluženo vodstvo od 1:0.
Očito da se tada Rudar predao do kraja. Slijedi u 88. minuti poigravanje loptom ispred kaznenog prostora Rudarovih igrača, domaćini uzimaju loptu te zgoditkom Kunšteka povećavaju rezultat na 2:0.
I u nadoknadi vremena 90+2 utakmice domaćini postižu još jedan zgoditak udarcem Behrama s nekim osamnaest metara za konačnih i zasluženih 3:0.
Solidno je Rudar odigrao ovu utakmicu protiv kvalitetnijeg i jačeg suparnika i šteta za ova zadnja dva olako primljena gola. Sada slijedi još jedna teška utakmica s ekipom Bjelovara, a onda prije samog play outa na Šuderku dolazi ekipa Podravca iz Virja.

Na kraju slijedi još jednom iprika zbog krive najave direktnog prijenosa, no greška nije na nama, ali se svejedno ispričavamo. Nadamo se da ste barem putem linka kojeg smo dali posredstvom naše Facebook stranice uspjeli pratiti barem dio utakmice.

(tekst: zr, foto: screenshot)