3. HNL Sjever: Rudar poražen od Koprivnice

Iako je Rudar odigrao puno bolju utakmicu od mnogo drugih u zadnje vrijeme ipak nije uspio doći do bodova u jednoj od najvažnijih utakmica prvenstva protiv ekipe Koprivnice. Na kraju je poražen dosta uvjerljivo s 4:2, iako je rezultat mogao biti i povoljniji da su se iskoristile neke vrlo povoljne prigode.
Nažalost već u 6. minuti domaćini dolaze do vodstva od 1:0 nakon ubačaja iz kuta gol za domaćina postiže Radotović.
Nakon toga domaćini imaju šansu za povećanje vodstva, ali odlična intervencija Rudarovog vratara Kodbe sprečava ih u tome.
Rudar se ne predaje i u 24. minuti Leo Vurušić poravnava na 1:1. No ubrzo nakon toga već u 30. minuti domaćini ponovo dolaze do vodstva od 2:1 zgoditkom Salajca.
Još jedan zgoditak postižu domaćini u 43. minuti preko Vuića za 3:1.
Da neće samo tako prepustiti domaćinima bodove pokazuju „laporniki“ koji u 45. minuti smanjuju rezultat na 3:2 zgoditkom Frana Antolovića, te se tim rezultatom odlazi na odmor.
Prvu pravu šansu u drugom dijelu ima Rudar no Kevin Nedeljko nije precizan u vrlo izglednoj poziciji.
Domaćini u 74. minuti postižu zgoditak za 4:2, a strijelac je opet Vuić. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, iako u 90. minuti utakmice Šardi pogađa stativu. Ono što posebno želimo naglasiti je vrlo dobro suđenje sudačke četvorke.
Nakon ovog poraza Rudar je i dalje posljednji s dva boda manje od pretposljednje Virovitice koja je sljedeći domaćin ekipi Rudara, kojoj slijedi još jedna teška kvalifikacijska utakmica za opstanak.

(tekst: zr, foto: Romeo Kodba)