3. HNL Sjever: Rudar podijelio bodove u srazu s Graničarom Đurđevac

Ni u drugom kolu proljetnog nastavka Rudar nije došao do pobjede. Rezultatom 1:1 završila je utakmica protiv ekipe Graničara iz Đurđevca. Činilo se da će Rudar uspjeti doći do tri boda jer je poveo u 24. minuti utakmice nakon lijepe akcije Šupljike i odličnog ubačaja Zeljka te sigurne realizacije Roberta Skolibera.

Cijelo prvo poluvrijeme Rudar je bio taj koji diktirao tempo i držao posjed lopte i gosti su u tom dijelu uspjeli samo jednom ozbiljnije ugroziti gol domaćina no vratar Rajf odlično je reagirao. Ni Rudar u tom periodu bije uspio realizirati svoje prigode te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćina od 1:0.
I početkom drugog dijela Rudar je bio bolja ekipa, dok su gosti pokušavali zaprijetiti iz brzih kontranapada.
U 55. minuti slijedi jedna nesmotrenost u domaćoj obrani, vratara Rajfa blokira gostujući igrač u izbijanju loptu, lopta se odbija do drugog protivničkog igrača kojeg u izglednoj poziciji za postizanje zgoditka ruši Vinko i sudac Kristić pokazuje n kazneni udarac. Siguran realizator za poravnanje rezultata na 1:1 bio je Ivan Nikšić. Zanimljivo je da vrlo sličan način i u prošlom kolu Rudar dozvolio Varteksu da postigne zgoditak.


Treba reći da je ovu utakmicu Rudar odigrao u dosta oslabljenom sastavu bez Lea Mesarića, Škvorca, Šardija,Vurušića, Nedeljka i  Radeka dok je Patafta utakmicu započeo ozlijeđen te ju je morao napustiti već u 20. minuti. Dosta nesretno započela je ova polusezona za Rudar, jer se niz ozljeda nastavlja, pa se tako i u ovoj ozlijedio najbolji strijelac Skoliber, a težina ozljede vidjet će se ovih dana.


Možda nastavak prvenstva nije započeo bajno, no tek je početak, vraćaju se kartonirani igrači te u nastavak prvenstva treba ići s optimizmom.
U sljedećem kolu Rudar je gost kod ekipe Papuka iz Orahovice.
3. HNL Sjever, Igralište Šuderka, Mursko Središće, 16. kolo
RUDAR – GRANIČAR(Đurđevac) 1:1(1:0)
Suci: Nikola Kristić, Mario Lončar, Bruno Premužaj, Stjepan Barišić, delegat: Vitomir Geler
Strijelci: 1:0 24′ Skoliber 1:1 55′ Nikšić(KU)
RUDAR: Rajf, Patafta, M. Zadravec, Ptiček, Zrna, Murković(69′ Lo. Mesarić), Zeljko, Šupljika, Vinko, Skoliber(90′ Nedeljko), Vaš  Pričuve: ovač, Lo. Mesarić, A. Zadravec, Nedeljko trener: Dražen Škvorc
GRANIČAR: Stanešić, Jendrašić, Žagi, Stanković, Šehić, Kraljević(46′ Nikšić), Z. Fusić, J. Fusić,(33′ Šantek), Kožar(80′ Plazek), Palaić(90′ Lenardić), Brusač pričuve: Pecikožić, Levačić, Kopričanec, Plazek, Lenardić, Šantek, Nikšić trener: Dražen Fusić

(tekst i foto: zr)