3. HNL Sjever: Rudar neriješenim rezultatom (3:3) protiv Varteksa osigurao ostanak u ligi, Polet iz Svetog Martina na Muri osvojio naslov prvaka

Neriješenim rezultatom 3:3 protiv vrlo dobre ekipe Varteksa i osvojenim jednim bodom Rudar je osigurao ostanak u 3. HNL Sjever. Što donosi takav razvoj događaja za NK Rudar, sobzirom na reorganizaciju koja slijedi,reći ćemo vam u jednom od budućih članaka.
Danas ćemo samo toliko da bez obzira na sve nedaće kroz koje je klub prolazio u ovom dosta turbulentnom razdoblju ostanak u ligi je sasvim zaslužen i izboren korektno i na sportski način uz promociju i polako uvođenje mladih igrača koji bi iduće sezone trebali biti glavni nosioci budućeg Rudara.
U utakmici zadnjeg kola s ekipom Varteksa vidjelo se da su igrači Rudara u od samog početka utakmicu započeli u nekom grču, što su prvi dio prvog poluvremena iskoristili gosti i imali dvije lijepe prigode u tom periodu no one nisu realizirane.
Nakon toga Rudar polako počinje igrati te i sam stvara prigode, a jednu od njih u 28. minuti koristi Aleksandar Novak koji iz blizine pogađa mrežu za Rudarovo vodstvo od 1:0.


Varteks je bio taj koji je imao određenu kontrolu lopte, iako nam se čini da je sve u svemu sam posjed lopte bio izjednačen. U sudačkoj nadoknadi 45+2 prvog poluvremena vidjeli smo fantastičan pogodak Rudarove „krtice“ Arpada Vaša iz slobodnog udarca za povećanje vodstva na 2:0, nakon čega solidni sudac Firm svira kraj prvog dijela.


Nije najbolje ušao Rudar u drugi dio utakmice gosti preuzimaju inicijativu i sve opasnije dolaze pred gol Rudara. Rudar utom periodu pokušava dugim loptama iznenaditi obranu gostiju, ali bez uspjeha.
Varteks smanjuje rezultat na 1:2 u 63. minuti preko Dine Premužića, iako ima puno pritužbi od strane Rudara da je prije toga bio prekršaj na Vinku koji nije suđen.
I na zgoditak za poravnanje na 2:2 u 70. minuti također se ljute domaći navijači smatrajući da se radilo o zaleđu, no to j ostalo samo na njihovoj ljutnji jer Sudac Firm mirno pokazuje na centar i tako potvrđuje zgoditak Frana Kukeca.
I tako je ponovo sve krenulo ispočetka. Igra se dosta ravnopravno sad ve na dosta skliskom terenu, a Rudar tada u 79. minuti zgoditkom Kevina Nedeljka ponovo dolazi na zgoditak prednosti od 3:2.

I kada su svi na stadionu mislili da je utakmica završila pobjedom „lapornika“ , gosti u sudačkoj nadoknadi 90+1¸zgoditkom Doriana Mikičića poravnavaju rezultat na 3:3, a sudac Ivor Firm odmah nakon toga svira kraj utakmice. Ovim rezultatom Rudar je zauzeo konačno deseto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.
Na kraju čestitke na uspješno završenoj sezoni svim igračima, kao i treneru, a i svima onima koji su se trudili da klub ostane na trećeligaškoj razini.
Na kraju spomenimo i lijepu gestu NK Rudar koji je sve posjetitelje utakmice počastio bogračem.

Polet iz Svtog Martina na Muri uvjerljivom pobjedom u Čakovcu protiv Međimurja od 0:4, osvojio je naslov prvaka 3.HNL Sjever sasvim zasluženo s toda velike čestitke ekipi iz Svetog Martina na čelu s agilnim predsjednikom Miroslavom Novinšćakom.

(tekst i foto: zr)