3. HNL Sjever: Rudar na važnom gostovanju kod Papuka, Polet dočekuje Podravinu, a Međimurje putuje u Križevce

Ove subote 14.05.2022. godine igraju se utakmice predzadnjeg 4. kola 3. HNL Sjever, s početkom u 17,30 sati.
U Ligi za ostanak Rudar nakon lijepe i uvjerljive pobjede protiv ekipe Podravca iz Virja kojom si je stvorio šansu za ostanak u ligi, odlazi na teško gostovanje u Orahovicu kod ekipe Papuka.
Inače radi se o ekipi s kojom Rudar već duže vrijeme dijeli status trećeligaša, a susreti ovih ekipa uvijek su bili neizvjesni. Tako se očekuje i ovoga puta iako „laporniki“ imaju puno veći motiv od domaćina koji je već osigurao prvo mjesto u Ligi za ostanak, te im je preostalo samo rutinski odraditi ovaj dio natjecanja.
Nadajmo se da će ekipa Rudara odigrati na nivou od prošlog susreta i doći do bodova, iako će zato biti potrebno proliti puno znoja.
Svi Rudarovi igrači su spremni za utakmicu, jedino prvi vratar Niko Kodba još osjeća posljedice ozljede, ali nadajmo se da će se opraviti u potpunosti do susreta s Papukom.
Pobjeda ili neriješeni rezultat svakako bi širom otvorio vrata ostanku u ligi.
U Ligi za prvaka Polet iz Svetog Martina na Muri dočekuje ekipu Podravine i to bi svakako morala biti nova tri boda za lidera na ljestvici, a mogla bi i puno značiti s obzirom na to da se u derbiju kola sastaju direktni takmaci za prvo mjesto ekipe Mladosti iz Ždralova i Bjelovara.
Međimurje odlazi na „noge“ vrlo dobroj ekipi Radnika iz Križevaca, a na temelju rezultata u zadnje vrijeme mogle bi iz Križevaca doći lijepe vijesti za navijače Međimurja.
(tekst i foto: zr)