3. HNL Sjever: Rudar na teškom gostovanju kod Koprivnice, Polet domaćin Radniku dok Međimurje gostuje u Ždralovima

Nakon odigrana 22. kola 3.HNL Sjever ljestvica se podijelila na dva dijela na ligu za prvaka i ligu za ostanak. Od međimurskih klubova su se tako polet iz Svetog Martina na Muri i Međimurje iz Čakovca plasirali u ligu za prvaka dok Rudaru preostaje grčevita borba za svaki bod želi li ostati i dalje u tom rangu natjecanja.
Nastavak natjecanja slijedi već ove subote 23.12. 2022. godine,a sve utakmice igraju se u 17,00 sati.
Rudar u 1. kolu Lige za ostanak odlazi na teško gostovanje u Koprivnicu. U zadnjem međusobnom srazu ovog proljeća Rudar je bio bolji i na Šuderki pobijedio s 2:0 odigravši možda svoju najbolju proljetnu utakmicu.
Neće biti nimalo lako igračima Rudara na tom gostovanju, jer nakon velikog propusta zbog domaćeg poraza protiv ekipe Podravca iz Virja, Rudar se sada nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice i čak tri utakmice igra na gostovanju i to  dvije s direktnim takmacima za ispadanje Koprivnicom i Viroviticom koje imaju bod više od Rudara, dok na svom igralištu dočekuje ekipu Podravca. Obje te utakmice s Koprivnicom i Viroviticom igraju se u prva dva kola i nakon toga će već puno toga biti jasnije.
Nakon domaće utakmice s Podravcem odlazi se na gostovanje kod Papuka u Orahovicu i zadnje kolo Rudaru dolazi ekipa Varteksa.
Veoma težak raspored po „lapornike“, ali na „muci se poznaju junaci“, pa je sad prigoda da se isprave svi oni propusti u tijeku prvenstva.
Treba reći i to da Rudar na prvu utakmicu s Koprivnicom koja se igra u Đurđevcu na umjetnoj travi, igra bez dvojice standardnih prvotimaca Evalda Vinka i Ivana Cimermana koji odrađuju kaznu žutih kartona.
Polet iz Svetog Martina na Muri u 1. kolu Lige za prvaka domaćin je ekipi Radnika iz Križevaca te se nadajmo da će Polet s nova tri boda učvrstiti vodstvo na ljestvici, iako ih očekuje teška borba s vrlo dobrom momčadi iz Križevaca.
Međimurje pak odlazi kod Mladosti iz Ždralova i teško je povjerovati da će domaćin išta prepustiti slučaju te Čakovčancima ostaju male nade za neki bolji rezultat. No dajmo se iznenaditi , te poželimo treneru Vincetiću i ekipi jedan dobra rezultat.

(tekst i foto: zr)

RASPORED UTAKMICA LIGA ZA PRVAKA I  LIGE ZA OSTANAK