3. HNL Sjever: Rudar na Šuderki očekuje nova tri boda, Polet na teškom gostovanju

U 7. kolu 3 HNL Sjever Polet odlazi na još jedno teško gostovanje, dok je Rudar u ovom kolu domaćin

Nakon rutinske pobjede  protiv Podravca ekipu Poleta čeka teško i neizvjesno gostovanje kod Bjelovara, koji je standardni član 3. lige već dugi niz godina, a kod kuće tvrd orah za sve protivnike. Na prethodna dva teška gostovanja ( Mladost, Tehničar ) upisali su poraze.

– Ovo nam je poslije Ždralova zasigurno najteže gostovanje. Naš protivnik ima iskusnu ekipu i igrače poput Kuprešaka, Ostrmana, Pleića, koji mogu svakoga pobijediti u ovoj ligi. Nas je ova pobjeda malo digla i s optimizmom putujemo u Bjelovar i vjerujem da ćemo biti pravi i vratiti se neporaženi. – optimističan je trener Mario Kovačević

Rudar se protiv lidera Mladosti predstavio kao čvrsta, homogena momčad i pokazao da može parirati svakoj ekipi. Igrači trenera Škvorca očigledno su ušli u formu, a jedan od njih koji je među najmlađima devetnaestogodišnji Tomislav Kuhar, dosada je startao u svim utakmicama.

– Jako sam zadovoljan u Rudaru, trener mi daje dostatnu minutažu, ima povjerenje u mene a i puno sam naučio. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a protiv  našeg slijedećeg protivnika dati ćemo sve od sebe i narano da očekujem pobjedu. – kazao je mladi lijevi bočni Tomislav Kuhar.

U slijedećem kolu u Mursko Središće dolazi stari poznanik, Podravina iz Ludbrega i Rudar bi trebao imati naoko lagani posao. Gosti iz Ludbrega su loše startali, ali su se konsolidirali u posljednjim kolima.

– Sigurno je da smo mogli bolje proći da se nam je dozvolilo igrati u Ždralovima. Međutim okrećemo se novim izazovima, prvenstvo se zahuktava, ekipe su sve uigranije pa i naš slijedeći protivnik. Naravno da kao domaćini ne bježimo od uloge favorita, ali samo maksimalnim zalaganjem možemo do cilja. Ova tri boda puno bi nam značila za nastavak prvenstva. – kazao je trener ” lapornika” Dražen Škvorc.

  1. kolo 5. listopada, 15 sati :

Rudar – Podravina, Bjelovar – Polet, Tehničar – Radnik Križevci, Virovitica – Graničar, Papuk – Mladost, Podravac – Varteks

(Miljenko Dovečer, foto: Z. Rihtarec, Tin Tomanić, MD)

III HNL – SJEVER

Poz. Klub O P N P Bod
1 Mladost Ždralovi 6 5 1 0 16
2 Polet (SMnM) 6 4 0 2 12
3 Radnik – Križevci 6 4 0 2 12
4 Varteks 6 3 2 1 11
5 Tehničar (C) 6 3 2 1 11
6 Bjelovar 6 3 1 2 10
7 Rudar 6 3 0 3 9
8 Podravac (V) 6 2 1 3 7
9 Podravina 6 2 0 4 6
10 Graničar (Đ) 6 1 1 4 4
11 Virovitica 6 1 1 4 4
12 Papuk (O) 6 0 1 5 1