3. HNL Sjever:  Rudar na otvaranju novog prvenstva gostuje u Virovitici, utakmicu najavljuje trener Rudara  Andrija Balajić

Uspješne pripreme odradio je NK “Rudar” Mursko Središće pred nadolazeće prvenstvo u 3. hrvatskoj ligi Sjever. Evo što o tome kao i utakmici s Viroviticom kaže trener Andrija Balajić.

“Pripreme smo započeli 7. srpnja 2022. godine. Do početka prvenstva odradili smo 27 treninga, 3 prijateljske utakmice te 2 turnira (Peklenica, Vratišinec). Odaziv igrača na treninzima je jako dobar što mi je omogućilo provođenje tehničko-taktičkih stvari koje sam stavio pred momčad. Igrači su radili odlično, koristili smo i teretanu VitaFit (hvala im što su nam izašli u susret) gdje nam je u radu pomagao i kondicijski trener Mihael Premuš. U prijateljskim utakmicama probali smo sustave koje smo vježbali na treninzima, igrači su imali zahtjeve koje su bili stavljeni pred njih te su ih uspješno odrađivali. Stvari koje nisu bile dobre ispravljali smo na treninzima, a one stvari koje su bile dobre smo unaprijeđivali da budu još bolje. Pred  kraj priprema imali smo nekoliko igrača s lakšim ozljedama, no nadam se da će nam se i oni uskoro priključiti i staviti na raspolaganje. Uglavnom, sve stvari koje sam zacrtao su napravljene i to me veseli. Svi igrači zaslužuju jedan veliki respekt svojim radom.

Što se tiče same utakmice prvog kola s Viroviticom mogu reći samo da smo jedni drugima momentalno dosta velika nepoznanica s obzirom da nijedni ni drugi nismo do kraja upoznati s promjenama koje su se dogodile u klubovima u prijelaznom roku.

Uvjeren sam da ako naši igrači pruže ono što smo radili i uigravali cijeli pripremni period možemo očekivati povoljan i lijep rezultat u Virovitici. Bitno je samo da se držimo dogovora i rezultat ne bi smio izostati.“

Klubu su pristupili: Neven Hlišć, Antonio Martinjaš, Antun Puljić

Klub su napustili: Leo Vurušić, Lovro Mesarić, Lovro Koščak, Petar Petković

Rezultati odigranih pripremnih  utakmica:

Rudar – NK Bratstvo(SV) 3:6

Rudar – NK Čičkovina     3:2

Rudar – NK BSK Belica  3:1

Rudar – NK Podturen      1:1 (3:4)

Rudar – NK Međimurje   1:2

Rudar – NK Podturen      4:2

Rudar – NK Nedelišće     2:1

Utakmica s Viroviticom igra se u subotu 20.08.2022. godine u 17,30 sati na stadionu Virovitice.

U nastavku vam donosimo raspored utakmica 1.kola kao i raspored službenih osoba na njima.

(tekst i foto: zr)