3.HNL Sjever: Rudar na domaćem terenu protiv Bjelovara traži nove bodove, Poletu teško gostovanje u Ždralovima

U 8. kolu 3. Hrvatske  nogometne lige Sjever Rudar je domaćin ekipi NK „ Bjelovar“ iz istoimenog grada. Radi se u susjedskom derbiju na ljestvici naime Rudar momentalno zauzima osmo mjesto s devet bodova , dok je ekipa Bjelovara plasirana jedno  mjesto  niže  s osam bodova.

Trener Dražen Škvorc za ovu utakmicu neće moći računati na kapetana momčadi , vratar Maria Rajfa koji odrađuje kaznu akumuliranih žutih kartona, pa tako sada  u prvi plan dolaze dvojica mladih Rudarovih vratara Patrik Kovač i Niko Kodba.  Svakako  je ovo prilika za te mlade vratare da se iskažu i da opravdaju povjerenje trenera, jer u njihove kvalitete se uopće ne sumnja, jedini hendikep može biti samo mali broj odigranih utakmica. Sigurno da će onome koji će biti na vratima  od prve minute, vjerojatno Kovač, trebati pomoć iskusnijih suigrača.

Rudar bi nakon nekoliko slabijih rezultata u zadnje tri utakmice svakako pred svojom  publikom morao uzeti nova tri boda, u što apsolutno vjerujemo, iako oprez mora uvijek biti prisutan s obzirom na to da se radi o ekipi  koja zna biti dosta neugodna po Rudar. Recimo još da i ekipa Bjelovara nastupa bez Tomislava Pejića koji također odrađuje kaznu akumuliranih žutih kartona.

Utakmica se igra ove subote 10.10. 2020. godine  u 15,00 sati na igralištu Šuderka,  a utakmicu sude  Ivan Slunjski, Siniša Fajfarić, Miro Hantak, Filip Hirš dok je delegat utakmice Moslavac.

Ekipa Poleta iz Svetoga Martina na Muri nakon teške iscrpljujuće utakmice s ekipom m prvoligaša Istre odlazi na teško gostovanje u Ždralove gdje je očekuje još jedna teška utakmica s ekipom Mladosti iz Ždralova glavnim pretendentom za prvaka lige. Sigurno da se Poletovci, iako umorni od ritma igranja neće samo tako lako predati, već će tražiti prigodu da dođu do bodova i u Ždralovima.

Utakmicu koja počinje u 15,00 sati  sude Jurica Culej, Goran Loparac, Mario Lončar, Stjepan Barišić dok je delegat Lucić.

(tekst i foto: zr, Facebook NK “Rudar”, NK “Polet”)