3. HNL Sjever: Rudar i Varteks podijelili bodove na Šuderki

RUDAR- VARTEKS 1:1(0:1)

U 12. kolu 3. HNL Sjever Rudar i Varteks podijelili su bodove u jednoj dosta nervoznoj i rastrganoj utakmici.
Već od samog početka vidjelo se da ćemo prisustvovati borbenoj utakmici s dosta napucanih lopti, i dosta obostranih prekršaja čemu je svojim suđenjem pridonio ne baš sigurni sudac Vargović.
U prvih dvadesetak minuta igra je protekla bez nekih prigoda, a tada u 22. minuti Neven Hlišć ne koristi odličan ubačaj Skolibera naime njegov udarac glavom odlično, refleksno brani vratar gostiju Valentić. Gosti u tom periodu bez nekih posebnih ambicija prema samim vratima Rudara.
Ipak u 31. minuti nakon neopreznog izvođenja slobodnog udarca Rudarovaca do lopte dolaze gosti i ulaze u kazneni prostor Rudara, a Antolović radi prekršaj za kazneni udarac.
No danas svakako najbolji pojedinac u ekipi Rudara Niko Kodba brani kazneni udarac kao i još dva pokušaja nakon toga te rezultat ostaje 0:0.


No u 36. minuti gosti ipak dolaze do vodstva od 0:1, nakon autogola domaćeg kapetana Šardija.
Pokušavao je Rudar do kraja poluvremena poravnati rezultat, ali bez uspjeha tako da se na odmor odlazi s vodstvom gostiju od 0:1.
I drugi dio utakmice započeo je dosta nervozno bez neke igre i u tom uvodnom dijelu gosti imaju lijepu prigodu, ali Kodba odlično intervenira.
Ipak malo, pomalo te nakon još nekih izmjena Rudar polako počinje preuzimati inicijativu, a s time i stvarati određene prigode te vršiti pritisak na vrata do tada odličnog Valentića.
Uslijed toga u 36. minuti dolazi i do poravnanja kada Evald Vinko upućuje jedan oštar udarac prema vratima Valentića s nekih dvadeset pet metara, a do tada odlični gostujući vratar Valentić griješi i lopta završava u mreži gostiju za poravnanje od 1:1.


Nakon toga ima Rudar još nekoliko izglednih prigoda, ali svi udarci glavom završavaju u rukama gostujućeg vratara. Imali su i gosti do kraja utakmice još prigodu no sigurni Kodba nije dozvolio nikakvo iznenađenje.
Tražili su Rudarovci i kazneni udarac nakon prekršaja na Slavenu Hlišću no sudac Vargović imao je suprotno mišljenje te utakmica završava rezultatom 1:1.
Na kraju je po nama podjela bodova i najpravedniji rezultat za ono što su nam prikazale obje ekipe,
Rudar bi sljedeću utakmicu iduću subotu igra na svom igralištu, au goste mu dolazi lider na prvenstvenoj ljestvici ekipa Radnika iz Križevaca.

(tekst i foto: zr)