3. HNL Sjever: Mladost (Ž) došla do sretne pobjede na Šuderki

Rudar nije uspio iznenaditi favoriziranu ekipu Mladosti iz Ždralova u 9.kolu 3.HNL Sjever. Dobru utakmicu pružili su igrači Rudara. U prvom dijelu bili su bolja ekipa s većim brojem prigoda (Škvorc, Petrinec), a ako tome dodamo da su stvarno teško oštećeni od suca Hlevnjaka, koji očito igranje rukom gostujućeg igrača u kaznenom prostoru nije kaznio jedanaestercem. Smiješno je bilo njegovo obrazloženje da to igranje rukom nije bilo za kazneni udarac, iako je igrač ubačaj sa strane rukom preusmjerio da lopta ne dođe do igrača Rudara. Nije njemu prvi put da je teško oštetio ekipu Rudara, a kako nitko iz Rudara već duže vrijeme povodom toga ništa ne poduzima on svoju „pravdu“ kad je Rudar u pitanju dijeli dalje. Sve se to dešavalo kod rezultata 0:0 u 19. minuti utakmice.
U tom prvom dijelu gosti imaju jednu prigodu ali udarac igrača Mladosti završava u rukama sigurnog Kodbe. Imali su gosti veći posjed lopte, ali totalno neopasni po gol Rudara, a obrambeni igrači Rudara čvrstom i jednostavnom igrom sprečavali su sve njihove iole opasnije napade. Prvi dio utakmice završava bez zgoditaka.


I drugi dio utakmice započeo je u ravnopravnoj igri i tako se igralo sve do 62. minute, kada Mladost dolazi do vodstva od 0:1, udarac Matea Jakšića s nekih dvadesetak metara pogađa nekog od igrača Rudara , te lopta mijenja smjer i vara nemoćnog Kodbu. Pokušali su igrači Rudara doći do poravnanja, ali gosti su iskusna ekipa i uspješno su čuvali rezultat, a u 76. minuti povećali su rezultat na 0:2 zgoditkom Davida Žabeca.
Nažalost bio je to kraj svim nadanjima Rudara, da bi u ovoj utakmici mogao doći do povoljnog rezultata.
Bez obzira na poraz Rudar je pružio solidnu partiju, no očito da to nije dovoljno kako bi se došlo do bodova. Ovim porazom Rudar je pao na pretposljednje 11. mjesto, sada je ispred njega na 10.mjestu Podravac iz Virja koji je bio bolji od Virovitice.
U 10. kolu Rudar kod kuće dočekuje još jednog od pretendenata na prvo mjesto ekipu Bjelovara, a iako nada umire zadnja, teško je vjerovati da bi se tu moglo doći do bodova. Nogomet se igra na golove , a to je očito najveća boljka u igri Rudara. Po nama teško da usamljeni Škvorc u vrhu napada sam može tako učiniti nešto više. No dajmo se iznenaditi i uvjeriti se da smo u krivu.
Spomenimo još lijepu gestu igrača i navijača Rudara koji su skromnim poklonom čestitali najvatrenijoj navijačici Rudara Sanji Kodba rođendan.


3. HNL Sjever, Mursko Središće, 9. kolo, Igralište Šuderka, 16. 10. 2021.
RUDAR-MLADOST(Ž) 0:2 (0:0)
Suci: Tomislav Hlevnjak, Ivan Iveljić, Mario Brunec delegat: Robert Špiranec
Strijelci: 0:1 62′ Jakšić 0:2 76′ Žabec
RUDAR: Kodba, Zeljko, Šardi(81′ Mesarić), Belaj, Vurušić(69′ P. Nedeljko), Škvorc, Koščak,Radiković,(46′ K. Nedeljko), Vinko, Vaš, Petrinec pričuve: Srpak, Liklin, Mesarić, Mikulić, K. Nedeljko, Petković, P. Nedeljko trener: Andrija Balajić
MLADOST(Ž): Matasović, Gogić(87′ Hudeček), Žabec, Jakšić, Vrbanić(80′ Mamić), Abramović, Brezina(80′ Grgić), Ivetić, Mladen(74′ Povoljnjak, Sabljić, Buzuk(46′ Džidić) pričuve: Trešćec, Hudeček, Grgić, Mamić, Povoljnjak, Vicić, Džidić, trener: Tihomir Bradić

(tekst i foto: ZR)