3. HNL Sjever: Rudar gostuje kod Varteksa, Polet i Međimurje domaćini

U subotu 05. 03. 2022. godine igra se 16. kolo 3. HNL Sjever u kojem se sve tri naše međimurske ekipe nadaju povoljnom rezultatu.
NK „Rudar“ iz Murskog Središća sastaje se sa svojim starim znancem ekipom Varteksa iz Varaždina, od kojeg je jesenas poražen na svojem terenu rezultatom 0:1.
U nastavak natjecanja Rudar je ušao porazom od Poleta iz Svetog Martina rezultatom 1:3, no pružio je solidan otpor jednom od favorita za osvajanje naslova prvaka te mu to daje nadu da bi u Varaždinu mogao doći do povoljnog rezultata.
Rudar nažalost u ovu utakmicu ulazi bez dvojice igrača i to kapetana Benjamina Šardi i Patrika Nedeljko zbog akumuliranih žutih kartona, ali se nakon odrađene suspenzije u ekipu vraća Fran Antolović.

Derbi kola igra se u Svetom Martinu na Muri gdje Polet dočekuje vrlo snažnu četvrto plasiranu ekipu Bjelovara. No po nama Polet je favorit u toj utakmici te bi pobjedom u toj utakmici još više bodovno odmaknuo jednom od kandidata za vrh ljestvice.
Sigurno da će Poletu biti hendikep neigranje njihovog najboljeg strijelca Nine Patafte, no Polet ima dovoljno kvalitetnih igrača za njegovu zamjenu.

Međimurje iz Čakovca nakon poraza u Bjelovaru od 1:3 pobjeda protiv ekipe Podravca iz Virja nameće se kao imperativ, ako se i dalje želi ostati u borbi za sam vrh ljestvice. S obzirom na snagu protivnika i stanje na prvenstvenoj ljestvici to Međimurju ne bi trebao biti problem.

Sve utakmice u ovom kolu počinju u 15,00 sati i ono što je interesantno utakmicama nakon dugo vremena može prisustvovati neograničen broj gledatelja, ali pod epidemiološkim mjerama.

(tekst i foto: zr)