3. HNL Sjever: Rudar domaćin Virovitici, u Domašincu međimurski derbi između Dinama i Poleta

Završen je prvi krug natjecanja u 3. HNL Sjever pa ovog vikenda u subotu 22.10.2022. godine kreće drugi gdje Rudar na svojoj neosvojivoj Šuderki u ovom prvenstvu, u 10. kolu dočekuje susjeda na ljestvici ekipu Virovitice.
Lijepa je to prigoda da se uzvrati za uvjerljiv poraz u prvom kolu od 0:3. Rudar je u ovom dijelu prvenstva kao domaćin odigrao  četiri utakmice i sve četiri završio u svoju korist, tako da i u ovaj sraz s ekipom Virovitice ulaze sa željom da taj niz pobjeda i nastavi.
Treneru Balajiću svi su igrači na raspolaganju , osim Borne Belaja koji je već duže vrijeme izvan stroja.
Ekipa Rudara momentalno se nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s 12 bodova, dok je Virovitica 7 s dva boda manje. Utakmica se igra na igralištu Šuderka s početkom u 15,30 sati.

U Domašincu se pak igra međimurski derbi između domaćeg Dinama i Poleta iz Svetog Martina na Muri.Stanje na ljestvici nam pokazuje da se radi i o pravom derbiju lige jer Dinamo je momentalno treći na ljestvici sa 17 bodova dok je Polet lider lige s 23 osvojena boda.
Za vjerovati je da nas očekuje lijep nogometni susret, ali efikasniji nego u prvom dijelu kada je završio s nepopularnih 0:0.
Utakmica se igra također u subotu 2.10.2022.godine s početkom u 15,30 sati.
(tekst: zr, foto: arhiva Muralista)