3. HNL Sjever: Rudar domaćin Varteksu, Polet i Međimurje gostuju u Bjelovaru i Virju

5. kolo 3.HNL Sjever Rudaru u goste dovodi ekipu Varteksa koje u zadnja dva kola ima dvije pobjede. Što se tiče Rudara nadamo se da su „laporniki“ uspjeli zaboraviti onaj zaista neugodni poraz od Poleta, u čemu je svakako pripomogla i pobjeda u Kupu protiv Venere te prolazak u 1/8 finala Kupa MNS-a. Pobjeda protiv vrlo dobre ekipe Varteksa svakako bi još više pridonijela daljnjem oporavku, te nagradila mukotrpan rad. Istina da je Rudar oslabljen ne igranjem dvojice dosad standardnih Zeljka i Belaja, no tu su na stoperskim pozicijama Radiković i Šardi kojih u Martinu nije bilo. Vjerujemo da Rudar stvarno može do tri boda bez obzira na „femili“ Benko u Varteksu i ostalih pojačanja u ovom prijelaznom roku.
Utakmica se igra u subotu 18.09.2021. godine s početkom u 16,00 sati, a utakmicu sude Tomislav Hlevnjak, Mario Brunec, Ivan Huđ i Marko Đergez dok je delegat Željko Rijetković.
Polet iz Svetog Martina na Muri nakon uvjerljivog starta u prve četiri utakmice i bez primljenog zgoditka odlazi na gostovanje kod ekipe Bjelovara koja pak je startala ispod svih njihovih očekivanja, s obzirom na uloženo u ekipu. Nadamo se da će Polet nastaviti taj pobjednički niz, no i Bjelovar se polako diže u formi  s obzirom na to da su ovaj vikendu u Čakovcu uzeli bod Međimurju te je nužno biti oprezan.
Utakmica u Bjelovaru se igra također u subotu u 16,00 sati, a sude je Matija Presečan, Mario Lončar, Ivan Iveljić i Nenad Vargović, dok je delegat Mladen Polančec.
Ekipa Međimurja nakon laganog posrtaja protiv ekipe Bjelovara ide u goste deseto plasiranoj ekipi na ljestvici Podravcu iz Virja, te ako bude puna ozbiljnost morali bi se vratit s punim plijenom.
Utakmica je u subotu u 16,00 sati uz suđenje četvorke Jasmin Horvat, Ema Penava, B. Vidović Volenik, i Ivan Slunjski. Delegat utakmice je Željko Moslavac.

(tekst:zr, foto: arhiva Muralista, Tin Tomanić)