3. HNL Sjever: Rudar domaćin Mladosti (Ž), u Čakovcu međimurski derbi Međimurje-Polet

Polako odmiče jesenji dio prvenstva 3.HNL nogometne lige pa smo tako stigli već do 9. kola gdje nas što se međimurskih klubova tiče čekaju zaista interesantni susreti.
Što se Rudara tiče nakon vrlo dobre partije u Koprivnici, čeka ih težak susret na domaćem terenu gdje dočekuje jednog od kandidata za sam vrh ekipu Mladosti iz Ždralova. Ekipa iz Ždralova trenutačno se nalazi na 2. mjestu s 18 bodova koliko ima i vodeći Polet, dok je Rudar na 10. mjestu s 4 osvojena boda.
Ono što je interesantno je to da je Rudar uvijek protiv Mladosti pružao odlične partije bez obzira na plasman na ljestvici. Ono što će ovaj puta sigurno zadavati određene probleme u sastavu ekipe treneru Balajiću su stoperske pozicije. Naime mladi Antolović ima utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona u Koprivnici, dok je Belaj na istom susretu ozlijeđen, a Šardi još uvijek nije 100 % spreman.
Zato u subotu 16.10.2021. u 15,00 sati na Šuderki možemo očekivati lijepu nogometnu predstavu u kojoj su gosti favoriti, ali mislimo da će se i „lapornike“ dosta toga pitati.
Utakmicu sude Tomislav Hlevnjak, Ivan Iveljić i Marko Brunec dok je delegat Robert Špiranec.
U subotu u Čakovcu nas u isto vrijeme očekuje utakmica međimurskog derbija između domaćeg Međimurja i Poleta iz Svetog Martina na Muri.
Prema plasmanu na ljestvici gdje je Polet lider, a Međimurje momentalno zauzima petu poziciju možemo očekivati jako neizvjesnu utakmicu gdje tri boda mogu otići na jednu ili drugu stranu, dok je po nama najizvjesniji remi.
Možda se čini da je Polet lagani favorit s obzirom na dva zadnja poraza Međimurja, ali u ovakvim derbijima favorita nema.
Utakmicu u Čakovcu sude Mario Zebec, Marko Stolnik i Siniša Fajfarić dok je delegat Tomislav Kučina.

(tekst i foto arhiva Muralista: ZR)