3. HNL Sjever: Rudar dočekuje Podravac iz Virja, Polet i Međimurje gostuju

U subotu o7.05.2022. slijedi nastavak vrlo zanimljive sage u 3. HNL Sjever. Više se to odnosi na Ligu za ostanak nego na Ligu za prvaka.
Rudar ovaj put igra krucijalnu utakmicu s ekipom Podravca iz Virja. Pobjeda u tom susretu Rudaru širom otvara vrata ostanku o ligi. Naime samom pobjedom Rudar bi se izjednačio s ekipom Podravca te bi u zadnja dva kola imao prigodu sam riješiti svoj status. U isto vrijeme Virovitica gostuje kod ekipe Varteksa koja također mora pobjedom osigurati svoj plasman u ligi. Što svakako ide na ruku Rudaru. No nogomet je zanimljiva igra u kojoj su iznenađenja uvijek moguća.
Polet iz Svetog Martina na Muri nakon pobjede u prošlom kolu protiv Mladosti iz Ždralova igra još jedan derbi susret u Bjelovaru protivg istoimene ekipe, gdje ni eventualni poraz ne bi previše naštetio, dok pobjeda ili neriješen rezultat Poletu daju ogromne šanse za konačnu prvu poziciju na ljestvici.
Međimurje pak odlazi u Ludbreg kod ekipe Podravine koja igra ovu ligu prvaka opušteno jer šesto mjesto je pozicija s koje se ne može pomaknuti. No to sigurno ne znači da će Međimurje lako do bodova, jer bit će bez svog trenera Gorana Vincetića koji odrađuje suspenziju.
I Međimurju i Poletu sigurno je otegotna okolnost i to što u srijedu igraju i uzvratnu utakmicu polufinala Kupa MNS-a te će i tu otići dosta snage.
Sve utakmice igraju se u subotu 07.05. u 17,30 sati.

(tekst i foto: zr)