3. HNL Sjever: Rudar deklasiran u Domašincu, trener Balajić dao mandat na raspolaganje

DINAMO/D/ – RUDAR 4:0(1:0)

U 6. kolu 3. HNL Sjever međimurski derbi odigran je u Domašincu. Domaći Dinamo s 4:0 ispratio je goste iz Murskog Središća, koji bolji rezultat istinu govoreći nisu ni zaslužili. Ako u tijeku cijele utakmice uputiš dva udarca prema vratima protivnika, a više od pola ekipe kao da ti nije došlo na utakmicu, bolji rezultat ne možeš očekivati.

Pojedini igrači moraju preispitati svoj odnos prema klubu, treneru, gledateljima jer očito da su oni u svojim glavama postali u najmanju ruku prvoligaški igrači, a to sigurno nije tako.

Očito da su u Rudaru potrebni ozbiljni razgovori i s igračima i s trenerom, ali nismo sigurni da to ima tko u klubu u ovom trenutku napraviti. Ne možeš od kluba tražiti sve, a njemu vraćati minimum minimuma.

Osvrnimo se samo malo na tijek same utakmice i ono što možemo reći da je prvi dio utakmici još bio u kakvom takvom ritmu, sve do kaznenog udarca za domaće u 24. minuti  i po nama nedosuđenog za Rudar u 40. minuti.

Ali to svakako nije razlog za onakav pristup u drugom dijelu kada su igrači Rudara jednostavno sami nudili domaćinu sva tri boda, što je ovaj obilato iskoristio i  jednostavno kaznio takav njihov pristup i odnos do same utakmice.  Domaćinu sve čestitke na pobjedi, a Rudarovcima ostaje veliko pitanje kako dalje s ovakvoim pristupom naročito u gostima gdje do sad u 4 gostujuća kola nisu osvojili ni bod s “fantastičnom” razlikom golova 0:12.

I dobro nam je rekao danas poslije utakmice jedan razočarani Rudarov navijač: “S ovakvim odnosom,pristupom i igrom teško da možeš dobiti i nekog iz 3. županijske lige”.

Trener Andrija Balajić rekao nam je da je razočaran, ljut s odnosom igrača te da je svoj mandat dao na raspolaganje, voditi će još trening još u ponedjeljak, a klub neka odluči kako dalje. Veli dao je cijelog sebe u rad u klubu u rad s igračima(s čime se apsolutno slažemo) i jako mu je žao što to oni  ne znaju cijeniti.

U sljedećem 7. kolu  Rudaru u goste dolazi ekipa Podravca iz Virja, no ne promijeni se li odnos i stav igrača prema klubu, prema dresu koji nose teško da se nešto više može od te utakmice osim još jednog poraza očekivati.

(tekst i foto:zr)