3. HNL Sjever: Rudar bez bodova u Varaždinu

VARTEKS – RUDAR 2:0 (2:0)

U trećem kolu 3.HNL Sjever Rudar je zasluženo ostao bez bodova na gostovanju kod Varteksa u Varaždinu.

Mlako je ušao Rudar u ovu utakmicu, naročito prvih pola sata, a to se odmah odrazilo i na rezultatu.

Agresivni domaćin vrlo je rano došao u vodstvo i to već u 6. minuti kada jednu lijepo odigranu povratnu loptu na osamnaest metara još ljepše koristi Dorian Mikičić tej e snažnim udarcem posprema u mrežu nemoćnog Kodbe. Treba reći da nikoga od igrača Rudara nije bilo u bloku tako je domaći igrač imao vremena namjestiti se na udarac i točno pogoditi tamo gdje je želio.

No ni taj zgoditak nije previše probudio usnulu ekipu Rudara koj 29. mnuti prima i drugi zgoditak kada se sa lijeve Rudarove strane lijepo probio  Rok Horaček i tada s nekoliko metara iskosa šalje loptu pod samu gredu pored zaista nemoćnog Kodbe, koji se tako dva puta našao na pravoj streljani.

Taj drugi zgoditak kao da je malo probudio Rudarovce koji polako preuzimaju inicijativu, ali bez konkretnog rezultata. Bilo je par poluprigoda i udaraca prema golu domaćeg vratara Valentića no bez zgoditaka pa se rezultatom 2:0 za domaćina otišlo na odmor.

Na poluvremenu je trener Balajić izvršio neke promjene igrača, promjenio i  sistem igre kako bi se pokušalo stići vodstvo domaćina.

Imao je Rudar najbolju prigodu preko Frana Antolovića, ali njegov udarac glavom iz blizine brani vratar Valentić. I Rudarov vratar Niko Kodba imao je nekoliko zapaženih intervencija, a po nama bio je i najbolji igrač Rudara, kada je domaćin opasno prijetio iz brzih kontranapada.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, tako da je ostala recimo još jednom, apsolutno zaslužena pobjeda domaćina, koji je u ovu utakmicu unio puno više htijenja i želje za osvajanjem bodova.

Iduće subote Rudara očekuje još jedno gostovanje i to kod ekipe Radnika iz Križevaca.

(tekst i foto: zr)