3. HNL Sjever: Radnik bolji od Rudara na Šuderki

Nije uspio Rudar u prvom kolu prvenstvenog natjecanja u 3. HNL Sjever doći do bodova u srazu s ekipom Radnika iz Križevaca. Gosti odlaze u Križevce s zaslužena tri boda i uvjerljivom pobjedom od 1:4.

Dobro je ekipa Rudara parirala  Radniku u prvom djelu u kojem nije bilo previše prigoda za postizanje zgoditaka sve do 40. minute kada gosti nakon udarca iz kuta dolaze do vodstva od 0:1 zgoditkom Filipa Srpaka.

Rudar je u tom prvom dijelu najbliže zgoditku bio nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Silvija Radikovića s nekih tridesetak metara, ali je dobro intervenirao gostujući vratar Vrbančić te izbavio loptu iz lijevog donjeg kuta u korner.

Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

Vrlo brzo su gosti došli do povećanja vodstva od 0:2 na početku drugog dijela u 49. minuti preko najboljeg gostujućeg igrača Gorana Dleska.

Ipak Rudar se vraća u igru 65. minuti kada je Evald Vinko izborio kazneni udarac, a siguran realizator istog bio je Filip Škvorc te smanjuje rtezultat na 1:2.

No nažalost gosti nakon desetak minuta u 75. minuti  ponovo dolaze do povećanja vodstva na 1:3 zgoditkom Marka Nikolića.

Nije Rudar više imao snage za neki novi preokret te gosti u nadoknadi vremena nakon još jednog prekida dolaze do konačnog rezultata od 1:4  zgoditkom Hrvoje Mladena.

Trener Rudara Andrija Balajić nakon utakmice nam je  rekao da nije previše razočaran rezultatom, dapače jako je zadovoljan prvim dijelom utakmice, gdje se Rudar dobro nosio s jačim gostima, i šteta je što su gosti došli do tog zgoditka nakon jedne tehničke pogreške u igri, kada je lopta bila bez potrebe izbačena u korner iz kojeg gosti postižu zgoditak. Ono što nije dobro je to što su čak tri zgoditka dobivena nakon prekida i na tome će se raditi. Gosti su ovaj put bili bolji, a za Rudar se ne boji i veli da će sve to doći na svoje mjesto, i na ekipi je samo da dalje trenira i radi, a rezultati će doći.

Treća HNL Sjever, Mursko Središće, Igralište Šuderka, 21. 08. 2021., 1. kolo

RUDAR – RADNIK 1:4(0:1)

Suci: Ivan Slunjski, Tomislav Hudika, Jurica Šprem, Jasmin Horvat delegat: Željko Stipanić

Gledatelja: 90

Strijelci: 0:1 40′ Srpak, 0:2 49′ Dlesk, 1:2 65′ Škvorc, 1:3 75′ Nikolić,1:4  90+1 Mladen

RUDAR: Kodba, Zeljko, Belaj, Vurušić(46′ Zrna), Mikulić, Škvorc, K. Nedeljko(56′ Košćak), Radiković, P. nedeljko(84′ Petrinec), Vinko, Vaš pričuve: Srpak, Koščak, Petrinec, Zrna, Tarandek,Mutvr, Liklin trener: Andrija Balajić

RADNIK: Vrbančić, Orešković, Rengel, Nikolić, Dlesk(88′ Mladen), Seok(67′ Kraljić), Šantek, (46′ Tihelka), Vinski, Petak, Srpak,(79′ Lisjak), Roček(46′ Srbljanović)pričuve: Koprić, Lisjak, Tihelka, Mladen, Stubičan, Srbljanović, Kraljić trener: Kemenović Dražen

(tekst i foto: zr)