3. HNL Sjever: Poletu tri boda u derbiju prvenstva, Rudar iznenadio u Bjelovaru

Polet je u derbiju prvenstva 3 HNL  Sjever u Svetom Martinu na Muri ugostio prvoplasiranu ekipu Mladost  iz Ždralova. Igrači Marija Kovačevića prvi su došli u vodstvo kada u 17. minuti iz kaznenog udarca zabija Josip Brezovec. Gosti do poluvremena uspijevaju izjednačiti preko Vedrana Kočiša u 35. minuti. U drugom dijelu bolja igra Poleta došla je na naplatu u 59. minuti, a strijelac za 2:1 je Marko Šarić. Pobjedu je potvrdio Tomislav Medved u 88. minuti.Tako je Polet nanio gostima iz Ždralova prvi poraz i približio im se na bod zaostatka.

Rudar je na gostovanju u Bjelovaru stigao do šeste prvenstvene pobjede. Iako su domaći bolje ušli u susret i poveli već u 7. minuti golom Pranjića, igrači Dražena Škvorca nisu posustali i u 26. minuti preko Šoltića poravnavaju rezultat. Pogodak za  tri boda u 63. minuti zabio je Matija Zadravec. Ovom pobjedom Rudar je došao do 18 bodova ,preskočio Bjelovar i došao na šesto mjesto. O ovoj utakmici više u posebnom članku.

Rezultati:

Polet – Mladost 3:1, Bjelovar – Rudar 1:2, Tehničar – Virovitica 2:1, Podravina – Radnik Križevci 1:4,  Varteks – Graničar

9:0, Podravac – Papuk 1:6

Fotografija s utakmice Polet-Mladost

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)