3. HNL Sjever: Poletu pobjeda u derbiju kola, a trijumfom u Đurđevcu Rudar skočio na šesto mjesto

Ova subota bila je uspješna za oba naša predstavnika u 16. kolu 3. HNL Sjever,  Rudar je pobjedom u Đurđevcu došao na 6.mjesto, a Polet je bio bolji u derbiju kola od Tehničara.

U drugom kolu proljetnog nastavka Rudar je gostovao je kod posljednjeg Graničara u Đurđevcu. Na kvalitetnom  terenu s umjetnom travom igrači Dražena Škvorca uspjeli su preokrenuti rezultat i kući se vraćaju s tri vrijedna boda. Domaćini su došli u vodstvo već u 1. minuti, a Rudar je poravnao na 1:1 u 41. minuti golom Radikovića. Potpuni preokret zbio se odmah početkom nastavka, a gol za 1:2 pobjedu postiže Leo Mesarić. S ova tri boda Rudar je skočio na priželjkivano šeto mjesto koje vodi u play-off.

U derbiju kola Polet je pred 350 gledatelja dočekao Tehničar iz Cvetkovca. Gosti su parirali samo u prvom dijelu koji je završio 1:1. Već u 3. minuti Brezovec dovodi Polet u vodstvo, a za goste u 27. minuti poravnava Mlinarić. U drugom poluvremenu kvalitetnija domaća ekipa postiže tri pogotka za uvjerljivu pobjedu. U 60. minuti strijelac je Medved, šest minuta kasnije zabija Šarić, a za konačnih 4:1 zabija u 88. minuti Brezovec. nakon ove pobjede Polet  idalje puše za vrat vodećoj Mladosti koja mu bježi jedan bod.

Rezultati 16. kolo:

Polet-Tehničar 4:1, Graničar-Rudar 1:2, Radnik Križevci-Papuk 3:0, Podravina-Mladost 0:1, Bjelovar-Podravac 3:1, Varteks-Virovitica 2:1

(Miljenko Dovečer, foto: fb Polet)