3. HNL Sjever: Poletu gostujući bodovi, Rudar izgubio pred domaćim navijačima

U nastavku prvenstva 3.HNL Sjever polovičan uspjeh naših predstavnika, Polet je zabilježio pobjedu u gostima, dok je Rudar izgubio kod kuće

U 15.kolu Polet je gostovao kod šestoplasirane Virovitice i zabilježio pobjedu 2:0 golovima Josipa Brezovca iz kaznenih udaraca u 32. i 52. minuti.

U Murskom Središću Rudar je bio domaćin Radniku Križevci i upisao poraz 1:2. Domaći su poveli golom Slunjskog iz kaznenog udarca već u 3. minuti, a gosti na isti način izjednačuju u 20. minuti golom Marasa. U 33. minuti novi penal za domaće, ali ovaj puta Slunjski ga nije realizirao. Tri minute prije odlaska na odmor gosti preko Mladena postižu drugi gol koji se pokazao pobjedonosnim. Igrači iz Križevaca  u sudačkoj nadoknadi nisu iskoristili  kazneni udarac. Opširnije o ovoj utakmici u posebnom članku.

Na tablici je Polet s 37 bodova i dalje drugi s bodom manje od prve Mladosti, dok je Rudar s 19 bodova i dalje sedmi s bodom manje od mjesta koje vodi u play-off.

U slijedećem kolu Polet je domaćin Tehničaru, a Rudar odlazi u goste Graničaru u Đurđevac.

  1. kolo: Rudar- Radnik Križevci 1:2, Virovitica-Polet 0:2, Podravac-Podravina 4:3, Tehničar-Bjelovar 2:0, Papuk-Varteks 1:1, Mladost-Graničar 2:0

(Miljenko Dovečer, foto: fb NK Polet)